Hlavní obsah

Tipy a triky pro dokonalou tvář!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

K dokonalosti vám pomůže make-upFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už to tak je, nikdo není dokonalý. Perfektní vzhled je vždycky trochu našvindlovaný. Make-up sice dokáže zázraky, ale musíte se naučit zručnosti. Víme, jak tvář dovést k dokonalosti, stačí líčením retušovat případné nedostatky. Jak na to?

Článek

Pro retuši potřebujete mít nejméně dva odstíny make-upu (tmavý a světlý), umět do ztracena zapracovat přechody mezi dvěma odstíny barev a získat cvik. Opakování je matka dovednosti. Pamatujte si, že tmavší barva potlačuje a světlá naopak vystupuje. Pro líčení vyberte vhodné místo s dostatkem světla pro líčení.

Zjemnění brady

Trápíte se, že máte dvojitou bradu? Potom není nic snazšího než si zapamatovat, že při líčení je potřeba na partii pod bradou nanést tmavší make-up než na zbylou část obličeje. Naopak hrany brady lehce prosvětlete. A při líčení nezapomeňte na zdravíčko, kterým docílíte plastičnosti obličeje - odpoutáte tím pozornost od spodní části obličeje. V tomto případě platí i pravidlo, zviditelnění očí oproti rtům - přitáhnete tak pozornost k horní polovině obličeje. Ale neznamená to, že si rty nemáte líčit, ale raději do přirozených tělových tónů.

Slovanský obličej

Nejrozšířenější typ obličeje je kulatý tvar s plnými tvářemi a čelistní partií. Správnou technikou líčení docílíte, že vaše hlava nebude vypadat jak kulička, ale lehce se protáhne. Jak s takovým obličejem pracovat? Střed obličeje naličte světlejším make-upem, naopak spánkovou kost a hranu dolní části čelisti ztmavte. Zdravíčko naneste od spánků směrem do středu tváře, který určíte tak, že vcucnete tváře, prohlubeň je středem. Oči se líčí nápadněji stejně jako obočí. Vhodným účesem obličej ještě více protáhnete. Optimální je délka vlasů po ramena s pěšinkou po straně - sestříhání má být tak, aby plnost byla na temeni. Nevhodná je dlouhá ofina, přilehlá k hlavě nebo pěšinka uprostřed, či plnost v partiích lícních kostí. Ale jedna přednost kulatého obličeje tu je. Vypadá dlouho mladě!

Foto: barbrastreisand.com

Barbra Streisand je známá nejen velkým hlasemFoto: barbrastreisand.com

Kouzla s nosem

Malý rovný nosík je jedním z atributů krásy. Když vám ho příroda nenadělila, nemusíte hned na rhinoplastiku, stačí když budete obratně zacházet s barvičkami. Navíc v některých případech může být velký nos sexy a určitě existuje skupina mužů, kterým se nosáky zdají erotické. Krásná i s velkým nosem je např. Barbra Streisand nebo Meryl Streep. Nos mimo normu evidentně nevadí ani Michaele Dolinové, Ivě Pazderkové (blbá blondýna) nebo Monice Absolonové, všechny mají své kouzlo a devizu, že jsou zapamatovatelné.

Jak tedy nos líčit? Tmavý odstín nanesete na špičku nosu v případě zmenšení, nebo po stranách v případě jeho zúžení. Tmavší make-up dobře zapracujte, ať nevytvoříte tmavé mapy. Také se zaměřte na zvýraznění očí, protáhněte vnější koutky, zahustěte si řasy, abyste přitáhla pozornost ke svým očím. Nezapomeňte, že k ostrým rysům v obličeji se lépe hodí světlá nebo měkká barva vlasů. A také jedno francouzské přísloví říká, krásný obličej velkým nosem nezkazíte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I povislé koutky se dají zakamuflovatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pokleslé koutky úst

Bezpečně je zvednete tím, že spodní ret nedolíčíte až do konce koutků úst, ale těsně před zakončením obrátíte linii směrem nahoru. Nejsnadněji to zvládnete konturovací tužkou, vybírejte raději světlé odstíny rtěnek. A naordinujte si úsměv, ten také zvedá koutky.

Dokonalá krása jsou triky, stačí se je naučit!

Související témata:

Načítám