Hlavní obsah

Fígle pro hezčí postavu 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Projmuté střihy zdůrazní pasFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

3. díl - A je tu poslední díl seriálu, ve kterém vám nabízíme ověřené tipy a triky, jak si vylepšit svou postavu. Dnes si řekneme, jak vyzrát na silné paže, rovný pas a nepřirozeně úzká nebo široká ramena.

Článek

Silné paže

Ženám se silnějšími pažemi současná móda šatů bez rukávů a triček na ramínka příliš nenahrává. Vhodné je nosit topy se splývavými rozšířenými rukávy nebo zakrýt silnější partie plédem, či šálkou. Určitě se vyvarujte krátkých „čepicových" rukávů, které paže zaškrtí, nebo žerzejových obepnutých úpletů. Dobře působí rukávy v délce k lokti nebo dlouhé zvonové, zakončené zajímavě tvarovanou manžetou nebo volánky. Milosrdnější než sako z těžkého materiálu je určitě vesta, která pažím nepřidává na dalším objemu. A masivní náramky a prsteny pomohou strhnout pozornost někam jinam než k objemu paží.

Široká a úzká ramena

Pokud vypadáte jako profesionální plavkyně a vaše ramena jsou širší, než byste si přála, noste modely bez límce, živůtky vázané kolem krku, trička s úzkými ramínky a hluboké výstřihy. Naprosto jedinečné jsou raglánové rukávy, které svým šikmým švem ramena zúží. Nebudou vám slušet výrazné vzory, silně strukturované materiály a široké klopy.

Úzká ramínka rozšíří jemné ramenní vycpávky, špičaté klopy, lodičkové a rovné výstřihy. Nabírané halenky, všitá sedla a sámky, moderní nárameníky, kapsy a patky - to je vaše parketa, pokud disponujete výrazně úzkými rameny a hrozí nebezpečí, že vaše postava bude přirovnávána ke tvaru „hrušky". Netopýří rukávy nebo volně přehozené šátky také poslouží ke zlepšení dojmu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vesta širokým ramenům neublížíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rovný pas

Ideálem ženské krásy byly odnepaměti dámy s vosím pasem, který více zdůrazňuje klasické křivky, jako je plný hrudník a smyslné boky. Ženy ve středověku se zuřivě stahovaly korzety a jejich snaha o vosí pas byla často na pomezí deformace postavy a negativních zdravotních důsledků (omdlévání, ztížené dýchání nebo i samovolný potrat).

Dnes je situace trochu jiná a většina žen to opravdu příliš neřeší. Napomáhá tomu především móda ultrabokových kalhot. Pokud disponujete rovným pasem, určitě si nějaký novodobý (tudíž příjemný) korzet pořiďte, samozřejmě jako vrchní díl oblečení. Noste projmuté košile, saka a pláště přiléhavé v pase a třeba jemný tenký pásek kolem boků nebo ledabyle uvázanou šerpu. Můžete si dovolit i vrstvená trička, důležitý je výběr materiálu, ideální se jeví tenká pohyblivá tkanina s lycrou. Svislé proužky, projmutí v oblasti pasu, záševky a přestřižení těsně nad pasem plní svůj účel.

Věřte tomu, že jste i přes drobné nedostatky krásná a okouzlující, a vyzdvihněte všechny své přednosti. Pomůže vám to udržet si zdravý odstup od všech domnělých ideálů krásy. Vždy jde o značně individuální úhel pohledu a světem showbyznysu uměle vytvořené módní ikony určitě neoslovují širokou veřejnost.

Reklama

Související témata:

Načítám