Hlavní obsah

Nej svatebního veletrhu: Krásné šaty i sňatek snů!

Foto: Petr Makovička

Svatebních šatů bylo k vidění nespočet!Foto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta luxusních svatebních rób, dokonale padnoucí pánské obleky, svatba za milion a šaty přímo z rukou světově proslulé módní návrhářky Blanky Matragi. To je ve zkratce souhrn toho nej, co bylo k vidění na 1. Mezinárodním svatebním veletrhu, který se konal o tomto víkendu v pražském Obecním domě. Máme pro vás video i fotky šatů přímo z akce!

Článek

To nejlepší pro nevěsty i ženichy bylo v Obecním domě k vidění už od pátečního večera. První Mezinárodní svatební veletrh zahájila svým projevem módní návrhářka Blanka Matragi během zahajovacího koktejlu. A pak už nic nebránilo tomu, aby se akce pro nastávající nevěsty i ženichy rozjela v plném proudu. Ihned totiž následovala přehlídka dokonalých pánských obleků Image house Marco Mirelli a ukázka šperků z kolekce Irma Manjgaldze.

Celou sobotu jsme na veletrhu strávili i s kamerou, abychom vám mohli přinést ty nejžhavější trendy ze světa svateb. Tak tady jsou!

Svatba snů v centru Prahy

Už od sobotního rána jsme s kamerou i fotoaparátem nervózně vyhlíželi nevěstu. Ta totiž spolu se svým nastávajícím vyhrála v soutěži o svatbu za milion, a právě sobota 4. února se tak stala jedním z jejích nejšťastnějších dnů v životě. Ještě před obřadem se nám ale podařilo načapat Blanku Matragi, když v postranním salonku „ladila“ svatební šaty na jedné z modelek. Jak je vidět na videu, všechno muselo být precizní!

Foto: Petr Makovička

Blanka Matragi spolu s modelkou, která oblékla její dokonalé šatyFoto: Petr Makovička

Poté už ale fanfáry z balkonu hlásily začátek obřadu a my se vrátili „uronit slzu dojetí“ do krásně vyzdobeného salonku, kde primátor Bohuslav Svoboda oddal šťastný pár. Novomanželé se mohli radovat nejen ze svatby, ale také z úžasné svatební hostiny, která na ně hned po obřadu čekala ve francouzské restauraci Art Nouveau v Obecní domě, nebo i z luxusní dovolené v Keni od cestovní kanceláře Keňa Safari a Magical Kenya. Letenky jim darovala letecká společnost Turkish Airlines.

Celý svatební obřad šťastnému páru zajistila společnost Wedding Design, a to včetně zapůjčení šatů pro nevěstu. Krásný oblek pro ženicha daroval Image House for Men Marco Mirelli. Snubní prsteny pocházely ze zlatnictví Irena Dayef, o květinovou výzdobu se postaralo studio Harmonie květin. Svatební noc pak manželé strávili v pětihvězdičkovém hotelu Kempinski

Foto: Petr Makovička

Šťastná nevěsta při cestě k oltářiFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pár oddal primátor Bohuslav SvobodaFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nevěsta se ženichem, kteří vyhráli svatbu za milionFoto: Petr Makovička

Krásné šaty i úžasné šperky

Poté už nám nic nebránilo v tom do detailů prozkoumat jednotlivé stánky vystavovatelů. „Výběr šatů tolik neovlivňují trendy, jako spíše typ nevěsty. Některý typ žen potřebuje bílou, jiná nevěsta zase lépe vypadá v lehce krémové barvě. Málokdy se ale objeví výrazné barvy, maximálně fialová či zelená jako doplněk,“ říká Jana Macková z jičínského salonu Dekorace-svatebni.cz. Dodává, že podle šatů nevěsty se poté ladí i dekorace během hostiny – pokud nevěstu zkrášlují bohatší ozdoby, obvykle se to odrazí i na slavnostní tabuli. Čtveřici svatebních šatů v Obecním domě vystavila i Blanka Matragi, cena jedné róby se vyšplhala například i na 180 tisíc korun!

Foto: Petr Makovička

Malá výstava svatebních šatů od Blanky MatragiFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Cena šatů se vyšplhala přes sto tisíc korunFoto: Petr Makovička

Kromě šatů byly na veletrhu k vidění i účesy, ukázky líčení, široká nabídka rozmanitých míst pro dokonalou svatbu nebo ukázky opravdu povedených svatebních dortů. A ani o šperky rozhodně nebyla nouze. „Největší zájem je o klasické prstýnky v bílém i žlutém zlatě. Co se týče zásnubních šperků, hodně se prodávají ty s barevným kamenem či brilianty. U prstenů, které si novomanželé vyměňují během obřadu, vítězí prostá klasika, tedy zlato,“ shrnuje Anna Chumenko z klenotnictví Gold and Silver.

Největší podívanou bezesporu přinesly módní přehlídky šatů ze salonu Jitky Klet (první modely na následujících fotografiích), pánských obleků z dílny Marco Mirelli a šatů pro nevěsty od odborníka na svatby Wedding Design. Podívejte se na průřez fotografií z celého odpoledne, opravdu se bylo na co koukat!

Rozzářené oči některých návštěvnic, zavěšených do rámě svých o něco méně nadšených partnerů, dokazují, že se už teď jistě můžeme těšit na druhý ročník akce. Kdo ví, třeba to budete právě vy, kdo příště vyhraje svatbu snů!

Reklama

Související témata:

Načítám