Hlavní obsah

Tohle by vám v červnu nemělo utéct!

Foto: Thinkstock

Vyražte s kamarádkou a užijte si červnové akceFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která z nás by nechtěla vědět, co se kde šustne. I na červen je připraveno mnoho akcí, které bychom si neměly nechat ujít. Pojďme si zacestovat  zadarmo po Evropě, udělat dobrý skutek, zasoutěžit si, stát se „módní návrhářkou" a nakonec to pořádně oslavit v zámeckém stylu!

Článek

Nevídané zázraky evropské přírody u nás!

Po zlaté medaili našich hokejistů se Česká republika znovu připomene celému světu! Praha totiž od 22. června hostí unikátní výstavu s názvem Wild Wonders of Europe pořádanou v rámci oslav Mezinárodního roku biodiverzity 2010. Na vlastní oči budeme mít příležitost vidět 100 ojedinělých velkoformátových fotografií z dílny 69 nejlepších evropských fotografů divoké přírody. Budeme moci objevovat nespoutanou přírodu a místa, o kterých většina z nás nemá ani tušení, cestovat v prostoru i čase, aniž bychom opustily hranice našeho státu. Příjemné na tom všem je, že se ani časově nemusíme nijak omezovat, protože otevřeno bude na Alšově nábřeží 24 hodin denně, vstup je volný.

„Výstava je jednou z možností, jak veřejnost upozornit na to, co je nutné chránit, a to v zájmu dobrého životního prostředí pro lidi," říká její patronka ministryně životního prostředí Rut Bízková. Součástí projektu je i samostatná expozice Národního parku Šumava – „Šumavská divočina", která odstartuje několikaletý program prezentace krás českých a moravských.

Foto: conpro.cz

Můžete obdivovat krásy evropské přírodyFoto: conpro.cz

Pomáháme Haiti!

Už v úterý 1. června (tedy záměrně na Den dětí) odstartovala prodejní výstava dětských obrázků ve výstavní galerii knihkupectví Shakespeare a synové v Praze 1. Po celý červen tak máme možnost zakoupit si některý z krásných výtvorů žáků ze základní školy ZŠ Petřiny Sever a ZŠ Na Líše v Praze a získat tak nejen zajímavý doplněk do domácnosti, ale i přispět na dobrou věc, tedy podpořit výstavbu školy na Haiti a zajistit základní potraviny této postižené oblasti. Garantem projektu Tvořím a pomáhám, jehož součástí je i tato pomoc Haiti, je Nadace Divoké husy. I když se do Prahy v brzké době nedostaneme, můžeme pomoci i jinde a jinak, a to zakoupením některého z děl v internetové charitativní aukci, kterou pravidelně nadace v průběhu roku pořádá. Tak co, nezlepšíme si náladu dobrým skutkem ještě před letní dovolenou?

Podpořme mladé módní tvůrce!

„Frisco ti dá styl", to je motto soutěže pro nové talentované módní návrháře. A proč nás to má zajímat? Všechno se bude točit kolem návrhů určeným sebevědomým, nezávislým ženám ve věku kolem 25 až 35 let se smyslem pro trendy. A to jsme přece my, ne? Tváří projektu je zpěvačka Dara Rolins, která podobný typ ženy ztělesňuje, a spolu s dalšími známými osobnostmi našeho šoubyznysu zasedne i v porotě. Mladí návrháři budou soutěžit ve třech kategoriích: šperky/doplňky, kabelky/tašky a smart casual oblečení – jedinou podmínkou je, aby návrhy byly svěží a nositelné v běžném životě! A pak následuje naše „práce" – hlasování pro modely, které bychom chtěly! Na webových stránkách Frisca si můžeme zvolit svého favorita, který bude mít šanci prezentovat svou práci před odbornou porotou. Vítěz kromě finanční odměny dostane smlouvu na tvorbu kolekce. Takže hurá, jde se soutěžit, ať máme v čem ukazovat svá krásná těla!

Foto: bravotv.com

Mladí návrháři budou soutěžit o vaši přízeňFoto: bravotv.com

Pojďme se bavit v zámeckém stylu!

Pojďme slavit! Jednou z možností, jak se dobře pobavit a kulturně se vyžít, jsou již tradiční Bystřické zámecké slavnosti. Zábava zde potrvá až do 18. června. Již zítra na nás čeká hudební lahůdka v podobě koncertu klavíristky Jitky Čechové, houslistky Jany Vonáškové-Novákové, dámy jsou členkami Smetanova tria, a violoncellisty Jana Páleníčka, který je stálým dramaturgem zámeckých slavností. Právě díky němu se z původní několikadenní regionální hudební přehlídky stal dnes již prestižní mezinárodní festival, který si získal jméno a věhlas i u zahraničních umělců. Hlavním chodem a vyvrcholením letošní přehlídky je vystoupení M. Nostitz Quartetu, vítěze mezinárodní soutěže smyčcových kvartet v italské Cremoně. Festival bude provázet i řada divadelních představení, která budou stát za to!

Červen už je v plném proudu, a tak se bavme stylově!

Reklama

Načítám