Hlavní obsah

Tohle je 5 nejméně sexy mužských vlastností aneb S takovým chlapem nejde žít

Foto: Dean-Drobot, shutterstock.com

Výběr partnera je velmi subjektivní záležitost, jsou ale mužské vlastnosti, které obecně nejsou moc přitažlivéFoto: Dean-Drobot, shutterstock.com

Reklama

Na lásku žádná šablona neexistuje a výběr partnera ovlivňuje řada faktorů. Muž, který se líbí vám, jiné připadá nezajímavý. Jsou ale pánské vlastnosti, jež sexy nejsou. Nejspíš nikdy a pro nikoho!

Článek

Každý jsme originál, proto i naše milostné vztahy nejsou identické. Přesto lze ale vypozorovat určité zákonitosti, podle kterých si ženy vybírají své životní partnery. Tohle je například pět nejméně sexy mužských vlastností, které ženy spíš odradí, než by je přitahovaly.

1. Nerozhodnost

V určitých závažných situacích je v pořádku váhat, vše pečlivě promýšlet, neuspěchat to. Ale neschopnost učinit rozhodnutí ani po delším zvážení je vyloženě asexuální.

Jen málokterá žena chce vedle sebe muže, za něhož musí stále jednat. Říkat mu, jaké boty si má koupit, na jakou dovolenou je dobré jet, jaký spořicí účet je nejlepší a co říct v práci šéfovi, když chce povýšit. „Pokud ve vztahu dlouhodobě rozhoduje jen žena, přirozeně si muže po čase přestane vážit,“ říká vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

Foto: Kar_Tr, shutterstock.com

Chtělo by se vám celý život o všem rozhodovat, protože váš partner toho není schopen? Asi neFoto: Kar_Tr, shutterstock.com

2. Neochota riskovat

Někdy je potřeba trochu zariskovat, abyste dosáhli lepších výsledků. Život podle hesla „lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše“ prostě není sexy. Jsou chvíle, kdy je samozřejmě lepší jít na jistotu, občas je ale potřeba bezpečné území opustit.

Je to možnost, jak se posunout dál. V podnikání, v kariéře, ale i ve vztahu a rodinném životě, když je potřeba druhému říct něco nepříjemného, něco ve vztahu změnit či udělat zásadní rozhodnutí, které bude mít dopad na oba z vás. A pokud žena nechce celý život sedět na jednom gauči, i když je pohodlný, nebude s mužem neschopným alespoň občas zariskovat spokojená.

3. Lakota

Jedna věc je finanční zodpovědnost, druhá pak skutečná lakota. Mít pořádek ve financích, nežít od výplaty k výplatě, umět svoje výdaje plánovat, to je samozřejmě v pořádku a patří to ke kladným vlastnostem.

Ale kolenovrt, který vše přepočítává na halíře, nikdy v životě se nerozšoupne, utrácí jen za to nejnutnější a neumí si život alespoň občas zpříjemnit i za cenu, že to něco bude stát? Tak to moc přitažlivé není!

Foto: Mintybear, shutterstock.com

Je fajn, když je muž ohledně financí zodpovědný, ale lakota sexy neníFoto: Mintybear, shutterstock.com

4. Názorová nestálost

Každý se samozřejmě nějak vyvíjí a v průběhu času se mění on i jeho životní postoje. Ale pokud je chlap snadno ovlivnitelný a mění svoje názory v podstatě stejně často jako ponožky, je to vyloženě asexuální.

A navíc to zavání velkým průšvihem. „Takoví muži se pak třeba velmi snadno nechají strhnout potvorami, které ovládnou jeho hlavu a manipulují s ním. Pomlouvají a jemu pochlebují. On pak pro trochu počechraného ega zapomíná na své vlastní hodnoty. A v tom nic moc sexuálně přitažlivého opravdu není,“ vysvětluje vztahová koučka Hana Lustíková. A je jedno, zda se to odehrává v práci a muž je pod vlivem jedné z kolegyň, nebo v soukromém životě, kde ho může takto ovládnout například případná milenka.

5. Machismus

V minulosti to nebýval až takový problém, jenže v dnešní době chtějí být ženy rovnocennými partnerkami svých mužů. Netouží po životním šéfovi, který ovládne celé jejich bytí. „Není nic horšího, než když se muž urputně snaží postavit do role šéfa své partnerky. Pokud si jí a její práce neváží, v horším případě jí dokonce pohrdá, může působit až odpudivě. Kdo by chtěl vedle sebe muže, který možná nosí drahé kravaty a košile, ale kvůli svému egu neumí ani zapnout pračku,“ upřesňuje Hana Lustíková.

Napadá vás ještě nějaká naprosto asexuální mužská vlastnost?

Reklama

Související témata:

Načítám