Hlavní obsah

Tohle jsou nejtrapnější výmluvy mužů-nevěrníků!

Foto: Ditty_about_summer, shutterstock.com

Ještě horší než samotná nevěra jsou snad mužské pokusy své chování omluvitFoto: Ditty_about_summer, shutterstock.com

Reklama

Je něco horšího než zjistit, že vám partner zahýbá? Ano! Když pak lže hůř než dítě v první třídě. A že jsou někteří muži schopní říct skutečné nehoráznosti. Tohle je přehlídka nejtrapnějších výmluv.

Článek

Zjistila jste, že si váš partner užívá i někde jinde? Nejspíš si myslíte, že už větší ránu zažít nemůžete. Omyl! Pokud se váš muž neumí k tomuhle průšvihu postavit čelem, a naopak se začne hloupě vymlouvat, budete si nejspíš rvát hrůzou vlasy.

Někdo si vystačí s obligátními větami typu „opil jsem se a nevěděl, co dělám“, ale věřte, že může být hůř. Tohle jsou opravdu nejtrapnější výmluvy, které jsou bohužel muži schopni vyslovit.

1. Byla na mě milá

Je to taková jemnější obdoba obligátního prohlášení „ona mě svedla“. Tady je ovšem jakýsi nevyřčený dodatek, že vy na něj nejspíš tak milá nejste, nezahrnujete ho dostatkem obdivu a podobně. „Tohle je ale opravdu jen výmluva, nic jiného. Při odhalení nevěry není nic horšího než ji dokreslovat, a dělat ze sebe chudáka, který za nic nemůže. Do nevěry se vstupuje dobrovolně a tečka,“ říká terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

A rozumný a sebevědomý muž se k tomu dokáže postavit čelem, nehází vinu na nikoho jiného. Jen na pravdě a upřímnosti totiž lze vystavět něco nového, na základě čeho lze nevěru třeba i překonat.

Foto: Dmytro_Zinkevych, shutterstock.com

Výmluvy, nic jiného. Nevěra je svobodným rozhodnutím každého, není na koho házet vinuFoto: Dmytro_Zinkevych, shutterstock.com

2. Víš přece, jaký jsem

Co tímhle chtěl muž říct? Že ho znáte natolik dobře, abyste prostě věděla, že nedokáže udržet zavřený poklopec, takže teď nemáte právo cokoli namítat? Že zálety jsou jeho přirozeností a vy se s tím holt musíte srovnat? „Je to typická výmluva lidí, kteří nejsou schopní a ochotní pracovat na sobě i vztahu samotném. Je velmi nepravděpodobné, že se takový typ muže změní. Doporučuji vzít nohy na ramena a vztah rychle ukončit,“ říká vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

3. Je to nadřízená

Jsou to výmluvy typu, že je to jeho šéfka, že tohle se těžko odmítá, že by ohrozil svoji pracovní pozici a podobně.

Možná má i pravdu, nadřízené by se možná nelíbilo odmítnutí. Ale to nic nemění na tom, že s ní v posteli skončit neměl. O takovém muži to říká několik věcí.

Za prvé neumí udržet hranice ve vztazích, kolegyně, nadřízená, milenka, manželka, jako by mu tohle všechno tak nějak splývalo. Za druhé to naznačuje, že si neváží sám sebe, nevěří si. Skutečně musí spát se šéfkou, aby si udržel práci? A pokud ano, není lepší najít si jiné zaměstnání, kde ho budou posuzovat podle jeho pracovních (nikoli postelových) dovedností?

Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

Když slyšíte z jeho úst vycházet naprosté nesmysly, máte skoro chuť ho zabítFoto: VGstockstudio, shutterstock.com

4. Nemůžu za to, že po mně ženské tak letí

Jakoby říkal: Jsem děsný frajer, není žena, která by po mně netoužila, vlastně bys měla být šťastná, že mě máš. Jenže za tímhle velkým egem je schovaná malá ustrašená osobnost. „Ukazuje to nízké sebevědomí, které si muž navyšuje zájmem žen a nevěrou. Zde také asi není šance na to, že by se muž změnil a stal se z něj věrný partner,“ varuje Lenka Černá.

5. Je to jen kamarádka, ale má těžké období

Takže když váš kamarád bude po rozchodu nešťastný, nebo ho vyhodí z práce a bude se trápit, měla byste ho také utěšit v posteli? Není to pak nevěra, ale vlastně spíš dobrý skutek a projev kamarádství? „Kde jste v tu chvíli, co utěšoval kamarádku, byla vy? Může vám to ale otevřít oči, jak si vás muž váží,“ tvrdí Lucie Mucalová s tím, že nikdy nezapomínejte na svou vlastní cenu a sebeúctu.

Zažily jste nevěru? Jak ji odůvodňoval váš partner?

Reklama

Načítám