Hlavní obsah

Tohle jsou prý nejsmutnější fakta na světě. Co lidi nejvíc dojalo?

Foto: Profimedia

Za život získáte spoustu smutných informací, některé jsou ale vyloženě srdceryvnéFoto: Profimedia

Reklama

Co je ta nejsmutnější informace, kterou jste někdy četli nebo slyšeli? Takhle se zeptal jeden z uživatelů sociální sítě Reddit a během 24 hodin dostal přes 2500 odpovědí. Veselé čtení to ale není.

Článek

Sociální sítě lidem slouží většinou k pobavení, k nezávaznému popovídání, k seznámení a podobně. Uživatel sociální sítě Reddit Michellereno ale zabrousil do poněkud temnějších vod. Ostatním lidem položil jednoduchou otázku: „Jaká je ta nejsmutnější věc, informace či fakt, který jste se někdy někde dočetli?“

A během 24 hodin mu přišlo neskutečné množství odpovědí. Máme pro vás některé z nich, ale netěšte se, náladu vám to moc nezvedne. Raději si připravte kapesníky.

Psali i filozofové

Přestože otázka cílila na konkrétní fakta a informace, někteří z odpovídajících se přesto neubránili obecnějším reakcím a trochy toho filozofování.

Za všechny uveďme reakci jednoho z nich, který se zamýšlí nad smyslem lidského života. „Když máte štěstí, potkáte svoji životní lásku a budete spolu žít, dokud jeden z vás nezemře. A tohle je pokládáno za ten nejlepší scénář.“ Naráží tím na marnost toho, že lidé touží stárnout vedle své spřízněné duše, i když vlastně celou dobu spějí ke smutnému konci. Jeden z nich zemře a druhý bude jeho odchodem velmi trpět.

Foto: Profimedia

Spolu až do smrti? To vlastně není až tak krásná představa, když jeden vždy zůstaneFoto: Profimedia

Ze světa zvířat

Hodně lidí samozřejmě zabrousilo do světa zvířat. Smutná jim připadala například tato zjištění:

  • Velryby, které zpívají v neobvyklé tónině na frekvenci 52 hertzů, se ztratily a jsou v celém oceánu samy. V dokumentu z loňského roku jim dali přezdívku „nejosamělejší velryby na světě“.
  • I krávy mají přátele a milují je. Když o přítele přijdou, jsou v depresi. Na to prý přišel v roce 2011 student z Northamptonské univerzity. Zjistil, že kráva, která je oddělena od svých kamarádek, je zoufalá. Její zoufalost se projevuje například zvýšenou srdeční aktivitou a zvýšenou hladinou kortizolu v krvi.
  • Záchranářští psi, kteří zasahovali v roce 2001 v USA v troskách budov dvojčat po teroristickém útoku, byli v těžké depresi z toho, jak málo živých lidí nacházeli a mohli je zachránit. Proto se lidští záchranáři rozhodli předstírat, že i oni jsou oběťmi, zahrabali se do sutin a nechali se psy zachránit. Tím je alespoň trochu rozveselili.
Foto: Profimedia

Dost smutných faktů se týkalo zvířat, třeba záchranářských psůFoto: Profimedia

Od všeho trochu

Většina odpovědí byla samozřejmě takový mix z různých oblastí. Tohle je jen výběr některých odpovědí.

  • Majetek osmdesáti nejbohatších lidí světa odpovídá majetku 3,6 miliardy těch nejchudších lidí. Jde prý o informaci ze statistiky mezinárodní charitativní organizace Oxfam z roku 2015.
  • Co si přejí děti pod stromeček? Podle průzkumu z roku 2012 byl desátým nejčastějším přáním britských dětí „tatínek“.
  • Mars Rover, přístroj, který byl zkonstruován na zkoumání rudé planety, sám sobě zpívá „happy birthday“, když má narozeniny.
  • Je mnohem pravděpodobnější, že v armádě spácháte sebevraždu, než že budete zabiti v boji. Podle novinářů z BBC je počet vojáků a veteránů, kteří spáchali sebevraždu, vyšší než těch, kteří padli v Afghánistánu.

A co je pro vás tou nejsmutnější informací, kterou jste někde získali?

Reklama

Související témata:

Načítám