Hlavní obsah

Top účesy pro delší vlasy

Foto: Thinkstock

Nevíte, jaký účes si dnes vytvoříte?Foto: Thinkstock

Reklama

Konec narychlo spleteným drdolům vlastní výroby! Dnes oslníme muže přirozenou krásou našich rozpuštěných dlouhých vlasů a necháme je tiše toužit! A protože nejsou vlny jako vlny, v naší videoreportáži nabízíme super účesy pro všechny bujné hřívy.

Článek

K ženě zkrátka dlouhé vlasy patří! A tak se pojďme s renomovanou kadeřnicí Monikou Štětkovou naučit, jak jednoduše zkrotit neposedné prameny a roztřepené konce, vytvořit na nich ležérní zajímavý look a ještě k tomu vypadat pokaždé jinak, abychom se neokoukaly...

Rychlé vlnobití!

Máme jen pár minut, vlasy hrozné a zcela bez objemu? Zkusme rychlé vlny, které vytvoříme tzv. vlnkovitou žehličkou. Ta účes provzdušní! Je třeba mít vlasy úplně suché a nemít na nich žádné přípravky určené pro styling. Pracujeme rychle, pramínek po pramínku a dbáme pochopitelně na rady výrobce námi zvolené žehličky.

Objem ve 3 krocích

Pro rychlé zvětšení objemu bez umytí vlasů můžeme použít triky kadeřníků. Vlasy pročešeme a prostříkáme přípravkem na zvětšení objemu (nabízí mnoho značek). Pak jemně natupírujeme zejména horní část u hlavy a prolakujeme. Nakonec lehce učešeme hřebenem a opět zalakujeme. Vyplatí se používat jemnější laky, které neslepují a jen posílí vlasovou strukturu. Pokud se vlasy vlní alespoň lehce od přírody, postačí je promnout spolu se speciálním přípravkem na vykreslení vln. Můžeme také použít sprej na objem a vysušit rychle fénem s difuzérem.

Natočená platí!

Nejspolehlivější pro úpravu přirozeného účesu jsou natáčky. Pokud máme čas, určitě se vyplatí. Měly bychom se řídit pravidlem, že chceme-li pouze získat objem, používáme větší natáčky, které točíme (viz video) co nejvíce dopředu proti směru růstu vlasů. Naopak menší objem u hlavy a vykreslenější vlny vzniknou točením po směru růstu vlasů a s menšími natáčkami. Další praktickou radou je, že čím delší máme vlasy, tím menší volíme natáčky. Tíha vlasů lokny dokáže poměrně rychle narovnat. Velké nadýchané vlny pak vydrží na hodně dlouhých vlasech jen chvilku.

Foto: Thinkstock

Na kulmu natáčíme menší pramínkyFoto: Thinkstock

Vyžehlené vlnité? Jasně!

Zní to trochu děsivě, ale tyhle vlny jsou opravdu IN. Potřebujeme k nim speciální žehličku s úzkou žehlicí plochou a kulatým tvarem. Dnes už je běžně k dostání. Uchopíme pramen, dvakrát ho rychle vyžehlíme, aby se pěkně sjednotila struktura vlasů. Pak bereme jednotlivé pramínky, obtočíme jednou kolem žehličky a sjíždíme s ní pomalu směrem dolů (viz video). Vzniknou tak velmi vzdušné vlny, které často vídáme u celebrit na večírcích. Nakonec můžeme ještě použít lesk ve spreji, který lépe odrazí světlo a my budeme neodolatelné!

Pevné vlny s kulmou

Obdobně jako se žehličkou pracujeme i s kulmou. Postup je ovšem pracnější, protože musíme brát menší pramínky. Trpělivost růže přináší, takže tyhle vlnky nejenže déle vydrží, ale jsou objemnější. Nesmíme zapomenout vlasy na závěr zafixovat lakem. I tady platí, že před použitím kulmy je potřeba mít vlasy suché!

Správně narovnané

Pro žehlení narovno lze použít jakkoli velkou plochu žehličky na vlasy. Čím větší je, tím rychleji bude účes hotový. Před žehlením je dobré ošetřit vlasy přípravkem s termoochranou. Vlasy se žehlením nepoškodí, jsou lesklé a kompaktní. Pokud potřebujeme větší objem, nevyhneme se lehkému tupírování, neboť žehlením vlasy objem ztratí.

Kterým účesem začnete?

Reklama

Související témata:

Načítám