Hlavní obsah

Tradiční balkánský džuveč

Hodnocení:
(5)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Dnes na vás čeká tradiční balkánský džuveč neboli jídlo z masa, zeleniny a rýže. Že jste ho ještě neochutnali? Tak neváhejte a začněte s jeho přípravou třeba už dnes!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g rýže
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 200 g hlávkového zelí
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív všechnu zeleninu i maso nakrájejte na zhruba stejně velké kostky. Zeleninu smíchejte v misce, osolte a opepřete.

Krok 2: Poté vymažte zapékací misku olivovým olejem a začněte vrstvit – nejdříve půlku zeleninové směsi, poté maso, rýži a zbytek zeleniny. Vše zalijte hovězím vývarem a dejte péct na 2 hodiny na 180 °C. Pokud nemáte chuť na kostky vepřového, můžete použít i maso mleté.

Pokud máte balkánskou kuchyni v oblibě, určitě vám zachutná naše letní menu.

ynezorPumanzeSaNyknalC