Článek
Postup
01.
Začněte tím, že mléko, vejce i máslo vyndáte z lednice a vše necháte ohřát na pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně do něj zašlehejte jedno vejce za druhým. Do tekuté hmoty pak zašlehejte mouku prosátou s kypřicím práškem a mléko.
02.
Polovinu těsta dejte do jiné mísy a vmíchejte do ní kakao (a podle potřeby ještě asi 2 lžíce mléka, aby nebyl příliš velký rozdíl v hustotě těst). Do tmavého těsta pak vmíchejte na kousky nakrájenou čokoládu.
03.
Formu vyložte pečicím papírem, vezměte 2 lžíce a střídavě přes sebe, aby vznikla jakási mozaika, do formy dávejte světlé i tmavé těsto. Připravený koláč dejte péct na asi 45 minut do trouby. Hotovo!