Hlavní obsah

Trendy a novinky v sedacích soupravách!

Reklama

Moderní obývací pokoj je dnes jednoduše multifunkční prostor, ať už je nebo není spojený s kuchyní, nebo ať už v něm spíte na rozkládací pohovce či slouží jako společenská místnost.

Článek

Obývák je centrální místnost sloužící k odpočinku, navíc často v kruhu rodiny a přátel, a proto by měl mít pevné základy. Je známo, že nejvíce aktivního času stráví člověk v kuchyni a obývacím pokoji.

V obýváku byste měli mít jistý středobod, takový ten neochvějný základ, který symbolizuje jakési jistoty a zázemí. Právě sedací souprava je určujícím prvkem, bez něhož by obývák nemohl plnit základní poslání.

Sedací souprava Steve

Moderní sedací soupravy jsou dnes dominantním prvkem obýváku, ale zároveň i jedním z témat návštěv. Takzvané válecí sedací soupravy mají hlubokou sedací část a ta dovoluje na sedací soupravě pohodlně ležet. Pokud je však pro sezení příliš hluboká, eliminuje se pevnými nebo volně loženými čalouněnými polštáři. Ideální komfort hlavně poskytnou podhlavníky, vystouplé boční strany jako u klasického ušáku anebo opět polštářky.

V moderních obývácích si své místo našly designové sedačky, v jejichž bočnicích najdete úložný prostor pro časopisy a knihy. Někdy například ukrývají i pohodlnou funkci rozkládání nebo relaxu poháněnou elektromotory nebo s mechanickým řešením.

Sedací souprava Duo Panama

Nesmíme ale zapomenout ani na klasické sedací soupravy, které kladou důraz na pohodlné sezení a komfort jednoduššího vstávání. Sedací soupravy se vyrábějí z různých svrchních materiálů, jako je látka, přírodní kůže nebo eko kůže. Vnitřní výplně sedacích ploch mnohdy mají různou tuhost a to je způsobeno použitým materiálem od základních PUR pěn, pružin až po moderní línou pěnu. Konstrukce může být z masivního dřeva nebo DTD či v jejich kombinacích. Je na zákazníkovi, co mu více vyhovuje. Použité materiály se projeví v ceně, ale hlavně v užitných vlastnostech a životnosti výrobku.

Nikdy nezklamou přírodní tlumené barvy potahu. Škála barev je ale nepřeberná od bílé po černou, a tak si klient může sladit barvu sedací soupravy s jakoukoli barvou interiéru. Kdo má malý prostor, je ideální sedací soupravu doplnit o malá křesílka nebo taburety zvané pufy či lidově řečeno „bobíky“, na které si můžete po namáhavém dni natáhnout nohy. Sedací souprava by měla být také vybírána s ohledem na její frekvenci využití a způsob použití.

Ten, kdo má doma malé děti či domácí mazlíčky, by měl volit svrchní úpravu s jednoduchou údržbou nebo zvolit i možnost impregnace. Zabrání tím znehodnocení a prodlouží životnost výrobku. Kdo preferuje pohodlné sezení u TV, měl by mít alespoň část sedací soupravy s relaxační funkcí.

Sedací souprava Piano

V naší nabídce nalezne zákazník širokou paletu možností tvarů, rozměrů, vybavení a funkcí, barev a materiálů. Uspokojíme každého klienta jak v oblasti typu, tak v oblasti ceny. Nejčastěji prodávanou sestavou sedací soupravy je rohová varianta s 4-6 sedacími místy. Sedací soupravy jsou hlavním a nosným sortimentem Jena nábytek a naši zákazníci právě tento sortiment u nás nejčastěji nakupují. Při výběru nových modelů sedacích souprav dbáme na aktuální trendy, novinky či technologie.

Na prodejnách JENA-nábytek vám odborný personál rád poradí s výběrem správné sedací soupravy tak, aby dokonale splnila vaše představy a očekávání. Navštívit můžete také e-shop JENA-nabytek.cz, kde najdete kompletní sortiment sedacích souprav, stačí si jen vybrat.

Reklama

Související témata:

Načítám