Hlavní obsah

Trendy „baculky“: V kurzu jsou teď oblé spotřebiče!

Foto: philips

Sháníte nový odšťavňovač? Pak se vám třeba zalíbí tato letošní novinkaFoto: philips

Reklama

Patříte mezi ty, které stále řeší své poněkud kypré tvary a snaží se zhubnout? Vezměte si příklad z domácích spotřebičů, jejichž tvary se zaoblují. A jak jim to panečku sekne!

Článek

Zaoblené hrany nebo vůbec kulatější tvary domácích spotřebičů vyvolávají příjemný pocit a pohodu, evokují dojem útulnosti. Ostatně kde jinde než doma byste se měli cítit dobře? Tak se jimi obklopte!

1. Zaoblenost na druhou

U ručních šlehačů a mixérů jsou důležité nejen celkové tvary, ale hlavně místa, kde je držíte. Padnou vám dobře do ruky? A dají se přitom snadno ovládat? Právě na ergonomii se zaměřila kolekce drobných spotřebičů ErgoMixx.

Foto: bosch

Ruční šlehač MFQ 36 i ponorný mixér MSM 6 se prodávají od 990 KčFoto: bosch

2. Retro u vás doma

Řada chladniček Retro Collection zaujme příjemně oblými tvary i nabídkou barevnosti, kromě černé si můžete pořídit třeba růžovou, zelenou, oranžovou… I když jde o baculku, patří navíc do energetické třídy A++.

Foto: gorenje

Lednička RB60299OBK má objem 255 litrů, mraznička 26 litrů. Počítejte s rozměry 60 x 154 x 64 cm (za 19 990 Kč)Foto: gorenje

3. Sušičky jdou s dobou

Kulatá dvířka už nejsou jen výsadou praček, ale také sušiček. Má je i Aqualtis AQC9 6F7 TM1. Ovšem nejde jen o design, potěší také nižší spotřeba (výrobek patří do energetické třídy A++), kapacita (9 kg prádla) nebo programy (16 programů, 7 úrovní automatického nastavení vysušení).

Foto: Hotpoint

Sušička Aqualtis AQC9 6F7 TM1 je vybavená tepelným čerpadlem a stojí 22 990 Kč (všimněte si designu dvířek, která se sladila s pračkou)Foto: Hotpoint

4. Robot, který (ne)řeší linii

Jak se vám líbí robot Assistent, který má celokovové tělo s výkonným 1000W motorem, dvě mísy z nerezové oceli o objemu 4,8 l a 2,9 l a tři nástavce na hnětení, míchání a šlehání? Tato novinka bude v prodeji od září 2013.

Foto: electrolux

Kuchyňský robot Assistent se bude prodávat ve třech barevných variantách (od 9999 Kč)Foto: electrolux

5. Výkonná baculka

Léto přeje čerstvé zelenině a ovoci, ze kterých vykouzlíte zdravé šťávy. Pomůže vám v tom i odšťavňovač HR1864 s masivním tělem a XL plnicí trubicí o průměru 75 mm, takže většinu plodů už nemusíte krájet.

Foto: Philips

Odšťavňovač HR1864 je díky svému baculatému designu i praktický – snáz se totiž čistí a odnímatelné části lze svěřit myčce nádobí (za 3499 Kč)Foto: Philips

6. Víceúčelová mikrovlnka

Chcete troubu, která nabídne řadu funkcí, můžete ji využít doma i na chalupě, snadno se převáží, a navíc vypadá sexy? Přesně taková je multifunkční mikrovlnka MAX 39 SL, v zadní části zaoblená, kterou lze postavit například do rohu kuchyňské linky.

Foto: Whirlpool

Multi trouba MAX 39 SL mimo jiné nabízí funkci Crisp, s níž se dá připravovat maso, celé kuře, pizza nebo chleba stejně dobře jako třeba dorty (za 4490 Kč)Foto: Whirlpool

7. Na vodu chytře

Správná teplota vody je jedním z nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují výslednou chuť, aroma a celkovou kvalitu horkého nápoje. Různé varianty nastavení teplot nabízí například rychlovarka SWK.

Foto: sencor

Rychlovarná konvice SWK se prodává v několika barvách, ovšem ještě výběr nabízí v nastavení teplot: 50 °C, 60 °C, 70 °C, 85 °C nebo 100 °C (za 1999 Kč)Foto: sencor

8. Kdo vám umyje okna?

Tak to tu ještě nebylo! Mezi novinky patří robotický čistič oken a dalších skleněných ploch, který stačí zapnout do zdroje elektrické energie, „posadit“ na okno, a zbytek udělá za vás. Když vypadne proud, pomůže záložní baterie.

Foto: datart

Robotický čistič oken Hobot-168 je nově v prodeji od srpna letošního roku (za 6990 Kč)Foto: datart

9. Pečivo bez éček

Domácí pekárna Duplica Vital nabízí deset různých programů, včetně kvašení, díky němuž budete péct chleba z přírodního kvásku bez „éček“. Kromě chleba nebo pečiva vyrobí i přírodní sýry nebo jogurty.

Foto: eta

Na motor nerezové domácí pekárny Duplica Vital je prodloužená záruka až 5 let (za 3996 Kč)Foto: eta

10. Zeleninu nakrájí za minutu

Přesvědčte se sami, že oblé tvary krouhače a strouhače Fresh Express Max nijak neubírají na jeho rychlosti – za minutu připraví až dva kilogramy zeleniny, navíc je vybavený nástavcem na kostičky. Aby se vám s ním snáze pracovalo, vyměnitelná struhadla jsou barevně odlišená.

Foto: moulinex

Fresh Express Max o výkonu 260 W je vybavený řadou vyměnitelných, barevně odlišených struhadel (2999 Kč)Foto: moulinex

11. Další přírůstek do rodiny

Milujete kávu? A chcete ji mít na stole rychle? Umožní vám to stříbrný krasavec, u něhož stačí zmáčknout jedno tlačítko a tím si vybrat espresso, cappuccino, latte macchiato…

Foto: miele

Volně stojící kávovar CM 5200 Silver Edition zaujme ladnými tvary i barvou (za 31 500 Kč)Foto: miele

Jak se vám líbí spotřebiče, které zaujmou nejen funkcemi, ale i sympatickými oblými tvary? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám