Hlavní obsah

Vyberte si trendy kozačky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Trendem je etno i country stylFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačila jste si už pořídit pro letošní zimní sezonu kozačky a nebo zatím váháte? Nemůžete se rozhodnout, jestli vysoké až ke kolenům, nebo ty ke kotníčkům, které slaví svůj návrat? Naše rada zní - vybírejte tak, abyste z kozaček měla radost i příští zimu.

Článek

Zimní obuv zpravidla nekupujeme na jednu sezonu, a letošní trendy vyloženě nahrávají tomu, že s nimi v lesku prožijete i další zimu. Vládnou totiž tlumené tóny odstínů šedé, černé, hnědé, které jdou napříč módním spektrem, tedy barvy zůstanou IN. Oproti neonkám, které jsou jen módním výkřikem. Nevýrazné barvy jsou oživené nevšedními střihy, zajímavými kombinacemi materiálů, zejména kůže a semiš nebo kůže a textil, střídání lakovaných částí s matnými. Zajímavým efektem je i kombinace kůže tón v tónu. Kozačky mají nekonvenční a překvapivé detaily a téměř všechny délky.

Městský styl vyzařuje smyslnost

Kozačky a kotníkové boty jsou téměř v rovnováze. Záleží jen na vás, jestli zaexperimentujete s botami ke kotníkům, nebo si vyberete kozačky až ke kolenům. U obou variant platí, že sluší dlouhým nohám. Těm méně nohatým lépe sedne holinka těsně nad polovinu lýtek. Každou nohu prodloužíte, když doladíte v odstínu obuvi i punčochu. A jde-li vám o dlouhou nohu, nevynechejte podpatek, je to sice na úkor pohodlí a bezpečí, ale ve městech si moc sněhu neužijete. Kotníčkové boty jsou na nižších trychtýřovitých nebo na vysokých robustních podpatcích. Právě trychtýřovitý podpatek je velmi moderní a objevil se nově ve spojení s kotníčkovou obuví.

Foto: Baťa

Jitka Čvančarová v kotníčkových kozačkáchFoto: Baťa

Boty zdobí nápadité detaily jako například butony potažené kůží, retro průvleky a přezky. Zajímavý je kroko efekt (napodobenina krokodýlí kůže) nebo oprýskaný vzhled, asymetrické detaily, např.ohrnutý okraj svršku, nebo různá řasení a děrování kůže.

Společenská sezona

K zimě samozřejmě patří i společenská sezona. Zde se ujaly vlády především otevřené střevíčky na vysokých podpatcích, resp. přetrvávají. Máte-li raději uzavřenou lodičku, vyberte aspoň tu s otvorem na palec. K botám, které neskrývají prsty na nohách, nenoste punčochy a pochlubte se pěstěnými a nalakovanými nehtíky, které umocní krásu střevíců.

Zdravá chůze především

V zimních plískanicích jsou kozačky osvědčeným a pohodlným obutím. Vybírat můžete z nejrůznějších typů - vyšší, do půli lýtek nebo těsně nad kotníky, s kulatými nebo užšími špičkami, zdobené různými detaily nebo zcela čisté linie. Ale vždy dbejte na kvalitu zpracování a materiálu, vždyť o zdraví vašich nohou jde především.

Reklama

Související témata:

Načítám