Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Třešňové sušenky patří k dobrotám, které se na stole moc dlouho neohřejí. Už jste je zkusili?

10 min.
Příprava
24 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
16 sušenek
  • 450 g hladké mouky
    1
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 150 g másla
    7
  • 1 hrst kompotovaných třešní
  • 1 hrst rozinek
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 trochu mléka
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, třešně i rozinky a těsto rukama propracujte. V případě potřeby použijte na zředění trochu mléka.

02.

Vyválejte na 2 cm silný plát a kulatým vykrajovátkem tvořte sušenky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potírejte mlékem a pečte 12 minut při 220 stupních Celsia.

Další sladká dobrota, kterou budete mít během chvilky hotovou, jsou domácí sušenky s lentilkami.

Související témata:

Načítám