Hlavní obsah

Tři stylové koupelny: Která vás inspiruje?

Foto: Villeroy&Boch

Mnoho lidí touží po velké koupelně s denním světlem, ale jen málokomu se přání vyplníFoto: Villeroy&Boch

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás rekonstrukce koupelny? Pak pro vás máme inspiraci v podobě třech stylů. Vyberete si provensálský, přírodní, nebo moderní? Která koupelna se líbí nejvíc vám?

Článek

Máme pro vás několik nápadů, které se při rekonstrukci koupelny mohou hodit právě vám.

Koupelna s provensálskou atmosférou

Majitelé moderního rodinného domu na okraji Brna chtěli použít klasické materiály, například masivní dřevo. „Na vybavení koupelny včetně nábytku jsme se podíleli se studiem Karug. Navrhli jsme obklady, vanu a umyvadla, která pro Hansgrohe vytvořila známá designérka Patrizia Urquiola. Zvolili jsme zařízení ve stylu Provence, který oživuje vzpomínky na léto plné slunce,“ rekapituluje Klára Nováková ze studia Le Bon. „Nábytek má tradiční tvary, třeba archetypální stůl se dvěma škopky, zároveň je vybaven moderními vymoženostmi, jako jsou zásuvky s plnovýsuvy se samodovíráním," doplňuje designérka.

Foto: Le Bon

Umyvadla mají tvar škopků, design Patrizia Urquiola. Stůl se zásuvkami vyšel na 44 000 korunFoto: Le Bon

Jaké jsou ceny vybavení? Například stůl se zásuvkami vyšel na 44 000 korun, vysoká skříň na 67 000 korun a doplňková skříňka stála 37 000 korun. Ceny zohledňují kvalitní masivní dřevo, které musí být zpracováno tak, aby se ve vlhkém prostředí nekroutilo a nepracovalo.

Vše vyrobili zkušení řemeslníci, kteří navazují na dlouholetou tradici výroby nábytku na Brněnsku, trvající stovky let.

Foto: Karug

Ve stejném stylu je vybavena také prostorná toaleta, do které se vešel sprchový koutFoto: Karug

Proměna v přírodním stylu

Majitelé podkrovního bytu v domě s mansardovou střechou se rozhodli pro změnu koupelny, která jim svým vybavením a vzhledem přestala vyhovovat.

Foto: Siko

Umyvadla Pavia včetně skříněk pořídíte za cenu od 9990 KčFoto: Siko

Byt prošel rekonstrukcí na počátku 90. let minulého století, proto se při letošní adaptaci kompletně vyměnily elektroinstalace, rozvody vody, kanalizace i topení.

„Například v podlaze je použita topná rohož s termostatem Fine Flor,“ upozorňuje Jaroslav Vačkář, vedoucí podpory prodeje SIKO, a dodává: „Nainstalován byl i sprchový kout s dveřmi Synergie od značky Ideal Standard o rozměru 120 x 90 centimetrů, který pořídíte za 11 490 korun. Vana Laguna Nora v rozměru 180 x 80 centimetrů vyšla na 7490 korun."

Foto: Archiv firmy

Armatury jsou od značky Grohe, keramika je od LaufenFoto: Archiv firmy

I malá koupelna může být moderní a hezká

Také v panelovém domě si můžete zařídit hezkou a funkční koupelnu. Jestli dáváte přednost sprchování, máme pro vás tip se sprchovým koutem v místnosti o rozměrech 180 x 160 centimetrů.

Foto: Archiv firmy

Závěsná skříňka s umyvadlem Intedoor Deco 80, dekor 55, cena 10 478 Kč, páková baterie Pura Vida od Hansgrohe, cena 11 755 KčFoto: Archiv firmy

„Přestože je koupelna malá, podařilo se nám do ní umístit dost nábytku s úložnými prostory. S ohledem na velikost koupelny jsme volili také přírodní barvy, které jsou hřejivé a prostor opticky nezmenšují,“ říká Dana Lišková, designérka a grafička z Keramiky Soukup.

Foto: Archiv firmy

Sprchový panel pod omítku Hansgrohe Raindance DN 15, cena 60 480 Kč, odtokový podlahový žlab Alcaplast APZ1 – 950 s nerezovým roštem, cena 7257 KčFoto: Archiv firmy

Ta pro místnost navrhla třeba obklad Basic marron v rozměru 31,6 x 45 centimetrů, (cena 399 Kč/m2). Vedle sprchového koutu Kermi Walk In (cena 41 699 Kč) se sem vešla také vysoká skříň na míru (230 x 56 centimetrů, cena 19 118 Kč), moderní otopné těleso Isan Swing s termostatickým ventilem (cena 14 476 Kč) a další nábytek.

Jestli se chcete o vybavení koupelen dozvědět ještě více, přečtěte si také článek Proměna malé koupelny: 4x jinak nebo 5 triků, jak zvětšit malou koupelnu.

Jak byste si koupelnu rádi vybavili vy?

Reklama

Načítám