Hlavní obsah

Triky kosmetičky: Zbavte se vrásek!

Foto: Thinkstock

Pleť bez vrásek můžete mít i bez botoxuFoto: Thinkstock

Reklama

Všechny chceme vypadat mladší, uchovat si pleť co nejdéle bez vrásek. A bojujeme, jak se dá. Každé ráno a večer na tvář aplikujeme krémy, výživná séra, gely... Ale věděla jste, že na to, jak vypadáme, má vliv i to, jak krém nanášíme? Nechte si poradit zkušenou kosmetičkou!

Článek

Začněme nejdříve správným výběrem kosmetického přípravku. Nabídka trhu je skutečně široká. Jak najít ten svůj přípravek, který opravdu s vráskami zatočí? Kvalita nemusí být vždy přímo úměrná ceně liftingového séra či krému. Česká kosmetika je finančně méně náročná a rozhodně je účinná. Většinou dáte na doporučení kamarádky nebo své kosmetičky, ale chcete-li si vybrat podle svého, začněte od těch cenově přístupnějších, lépe se to i následně porovnává.

Obecně jde o to, aby složení přípravku stimulovalo obnovu kožních buněk, tedy zvýšila se hustota a pevnost pokožky, vyplnily se (vyretušovaly se) vrásky. A měla byste vědět, že účinnost krémů (ozdravné procedury) ještě zintenzivníte pitným režimem. Pro zdraví organismu je dobré vypít nejméně 2 dcl každou hodinu. A není od věci důkladně prostudovat složení přípravku a naordinovat si přírodní složku vnitřně, tj. zařadit ji do jídelníčku – bylinkové čaje, oleje apod.

Foto: archiv firem

Nabídka kosmetiky proti vráskám je širokáFoto: archiv firem

Novinky pro vás

Vyzkoušejte novinku od Dermacolu – Remodelační liftingové sérum s kaviárem. Jak už název napovídá, obsahuje extrakty z kaviáru. Nakonec proč si nedopřát i k jídlu lžičku pravého kaviáru. Navíc obsahuje rostlinný extrakt Gatuline IN-Tense, který zvyšuje pevnost pokožky a její elasticitu, vrásky se tak nebudou tvořít a ty stávající okamžitě vyplní. Nanáší se ráno a večer na tvář a dekolt. Přípravek není drahý a výsledek je opravdu znatelný.

Nebo bio přípravek Naturalfit od Melvity, který má složení na bylinné bázi, obsahuje extrakty ibišku, buku, kaštanu a další. Revitalizuje a vypíná pokožku, hlavně dobře redukuje výrazové linie. Přidejte k tomu pití bylinkového čaje a vaše pleť omládne.

Rada odborníka – jak nanášet krém?

Kosmetička Eva Hynková z Image Studia radí, aby si ženy nad 35 let dopřály jednou měsíčně protivráskové masáže, tzv. rozmasírovávání vrásek.

Ženy by se měly naučit, nanášet správně krémy, platí zde pravidlo „nahoru a směrem ven“. V žádném případě nesjíždět z obličeje směrem dolů po krku. Naopak od klíční jamky po krku nahoru. Stejně u dekoltu platí nanášet od středu klíční kosti směrem ven (do stran).

A největší chybou je špatná aplikace u očního okolí, které je velmi jemné a každý špatný pohyb se tam zapisuje. Jemným poťukáváním se postupuje od vnitřního nadočnicového oblouku směrem k vnějšímu koutku oka a pokračuje se po dolní linii oka směrem k vnitřnímu koutku. To jsou pohyby proti tvorbě vrásek. A na zpevnění kontur obličeje jednoznačně zabírá proštípávání, které se doporučuje po každé aplikaci séra.

A jaký přípravek je jejím favoritem? „Je to liftingová řada německé herečky Iris Berben od LR Helth & Beauty Systems. Přípravky bezpečně zabírají nejen mně, ale i mým zákaznicím," dodává kosmetička Eva Hynková.

Milé dámy, nezapomínejte, že vaše pleť je nejen obrazem toho, jak o ni pečujete, ale zrcadlí i vaše duševní rozpoložení. Proto si pro krásnou pleť naordinujte i úsměv.

Reklama

Související témata:

Načítám