Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Topinky si v létě člověk dokáže odepřít jen těžko. Hledáte ale třeba směs, díky které budou ještě lepší? Už nehledejte! Přinášíme vám recept na tuňákovou směs na topinky.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks bagety
    1
  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
    4
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 ks kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Bagetky nakrájejte na plátky a na sucho opečte.

02.

Tuňáka slijte a vložte ho do misky, kam přidejte citronovou šťávu, olej, nadrobno nasekanou cibuli a kapary, prolisovaný česnek a konečně i sůl a pepř. Vše dobře promíchejte, a směs na topinky je hotová!

Máte tuňáka rádi ale topinky nejsou pro vás to pravé? Nevadí, udělejte si domácí sendvič.

Související témata:

Načítám