Hlavní obsah

Recepty s pečivem: Domácí sendvič s tuňákem a olivami

Foto: Greta Blumajerová

Sendviče jsou skvělou variací lehkého letního jídlaFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parné letní dny v kombinaci s různými výlety člověka občas donutí dát si místo teplého oběda jen něco malého a osvěžujícího. Co takhle zkusit tenhle sendvič vonící Itálií?

Článek

Horké dny si vyžadují jen lehká jídla, po kterých není člověku těžko. Tipy na sendviče jste mohli najít už v článku Skvělé sendviče, které vám budou zaručeně chutnat. Co si tahle dát náš dnešní s pestem a tuňákem?

Na 1 sendvič potřebujete: 1/2 velké nebo 1 malou bagetu (délka asi 12 cm), 1 plechovku (150 g) tuňákového steaku v olivovém oleji, 1 lžíci bazalkového pesta, 3 cherry rajčátka, 3 sladké papričky plněné čerstvým sýrem (koupíte je už takto připravené v obchodech) a asi 5 černých oliv.

Postup:Bagetu prořízněte a spodní část namažte bazalkovým pestem. Olej z tuňáka slijte a kousky masa rozprostřete po celé délce bagety. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky, podélně rozřízněte také olivy a plněné papričky. Vše narovnejte na bagetu střídavě vedle sebe a přiklopte horní částí pečiva. Zabalte do svačinového papíru nebo fólie a uložte do lednice nebo rovnou do batůžku na svačinu.

Náplně různých baget se samozřejmě dají obměňovat. Skvělá je kombinace nivy a grilovaných paprik (jak na to se dozvíte v článku Recepty s pečivem: Bruchetta jinak. S paprikami!). Tuňákovou bagetu si můžete udělat také s vajíčkem, recept najdete v článku Souboj receptů: Skvělé nápady na piknik.

Která bageta či sendvič je ten váš nejoblíbenější? Napište nám do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám