Hlavní obsah

Typologie lidí podle jejich nosu: Co o vás řekne jeho tvar nebo velikost?

Foto: Profimedia

Zjistěte o sobě i o druhých více. Odhalí to váš i jejich nosFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O člověku se mnohé dozvíte hned po prvním pohledu – třeba takový tvar jeho nosu již dost napoví. Co všechno díky němu můžete o druhých zjistit?

Článek

„Podle nosa poznáš kosa“ – říká tradiční úsloví. Poznat ale můžete mnohem více, a to nejen u mužů. Tvar nosu prozradí nejen to, zda má někdo obchodní talent, ale i to, jak je na tom se sebedůvěrou. Jak na to?

Malý nebo velký?

Velikost nosu je hodně důležitá, protože nos představuje cílevědomost a ambice. Pokud je to to první, co vás při pohledu na něčí tvář „praští“ do očí, máte tu čest s člověkem, který má pevnou vůli, ví, co chce, a taky toho dosáhne. Lidé s nepatrným roztomilým nosíkem se často spokojí i s málem, jsou skromní a příliš velké cíle si v životě nekladou.

Rovný nos

Majitelé ušlechtilého rovného nosu, který je vlastně poměrně neobvyklý, patří přímým osobnostem, které mají v životě jasno. Mají představu o tom, co chtějí dělat, i o tom, jak toho dosáhnout. Na druhé straně ale nechodí přes mrtvoly, jsou to osoby vychované, soucitné a tolerantní. Ledasco vydrží a totéž se dá říci o jejich slibech. Často ale mohou být příliš ambiciózní a kritičtí a požadovat po sobě i druhých nedosažitelnou dokonalost.

Foto: Profimedia

Lidí s rovným nosem není moc. Pokud k nim patříte, jste cílevědomí, jak se píše v naší typologii?Foto: Profimedia

Pršák

Pokud má někdo nos se špičkou zahnutou nahoru, nejen že z něj máte jakýsi „drzý“ pocit, ale také byste měli mít na paměti, že se jedná o jedince náladového a temperamentního, který se vám může měnit přímo před očima. Tito lidé dlouho zůstávají dětmi, jsou hraví, netrpěliví, lehkomyslní a často ukvapení. Také jsou ale obvykle velmi šarmantní a dokážou ostatní snadno okouzlit a dostat na svou stranu.

Skoba

Skobovitý nos s výrazným hrbolkem nahoře je rysem pravého obchodníka, tihle lidé mají vyloženě „čuch na peníze“, dokážou smlouvat i přemlouvat a milují to, v obchodu jsou jako ryby ve vodě. Jsou velmi komunikativní a přátelí se prakticky s kýmkoli. Dárky sice rádi přijímají, ale ještě radši je dávají, jsou to štědré a velkorysé duše. Jsou také rození diplomati, málokdy se hádají a naopak dokážou veškeré konflikty vyřešit.

Římský nos

Výrazný, dlouhý a mírně zahnutý nos naznačuje, že jednáte s někým, kdo se nebojí. Tito lidé bývají často trochu rezervovaní a odtažití, drží se stranou od lidí a vyhovuje jim to. Jsou to tak trochu dravci, kteří si nenechají nic líbit. Také jsou ohromně výkonní a schopní, i když mají občas sklony k sobeckému jednání. Člověk s římským nosem bývá často velmi sebevědomý a rozhodný a najdete ho na vůdčí pozici.

Foto: Profimedia

Jak sedí typologie lidí podle jejich nosu na vašeho partnera?Foto: Profimedia

Masitý (núbijský) nos

Osoby s trochu rozplácnutým a jaksi hutným, širokým nosem jsou dobrosrdeční, laskaví a mají rádi humor. Bývají často hodně citově založeni a řídí se spíše srdcem než rozumem. Mají silnou intuici, což by z nich dělalo dobré obchodníky, ale někdy jednají až příliš zbrkle. Spíše než peníze je zajímá jejich pohodlí a osobní štěstí, jsou hodně orientovaní na vztahy a pro své blízké by udělali cokoli. Jsou také velmi pracovití a pilní, někdy až do té míry, že druhým nedokážou říci ne a nechají se vykořisťovat.

Křivý nos

Atypicky tvarovaný a nějak vybočený nos ukazuje také na atypickou povahu. Tito lidé mohou dost často být nespolehliví a emočně nevyrovnaní, až do té míry, že si nikdy nebudete jisti, s jakým z jejich „já“ máte co do činění. Ačkoli se tváří sebevědomě, jsou to velmi citlivé a umělecké duše se silným kreativním a estetickým cítěním. I když nějakou dobu trvá, než si druhé pustí pod kůži, když se s nimi spřátelíte, můžete jim stoprocentně věřit – a počítejte s tím, že oni budou stoprocentně věřit vám.

Jaký nos je ten váš? A co o vás vypovídá?

Reklama

Načítám