Hlavní obsah

Naše sokyně. Prokoukněme je!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Partnera si hlídejte a nikomu nepůjčujteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Děsí vás, když na večírku kolem vašeho manžela krouží nápadně zmalovaná a načesaná žena? Nebo máte daleko větší strach z té, co usrkává džus u stolku a občas stydlivě zamrká řasama? Která z nich je víc nebezpečná a jak na ně? To odhalíte při čtení následujících řádků.

Článek

Většina žen má v sobě hluboko zakořeněnou hrůzu z toho, co by se stalo, kdyby je partner opustil. Podle průzkumů se ale nejvíc bojí vdané ženy, které mají rodinu, přece jenom s dětmi se mužský hledá podstatně hůř. My vás ale tohoto strachu zbavíme a také vás naučíme rozpoznat jednotlivé druhy sokyň, abyste věděly „s kým máte tu čest''.

Sexbomba

Různě se nakrucuje, nosí sexy šaty dlouhé sotva pod zadek, a co je vůbec nejhorší? Snaží se vašemu partnerovi naznačit, že právě ona je ta dračice, která by naprosto sedla takovému borci, jako je on.

Jak na ni? Tvařte se, že je vám lhostejná. Netrapte se a neužírejte žárlivostí, je zbytečná. Naopak se těšte a radujte z toho, že vašeho muže nabudila, v noci z toho budete těžit jen a jen vy.

Intelektuálka

Nosí brýle, které si neustále důležitě upravuje a hýří znalostmi z historie, češtiny, matematiky a samozřejmě umí hned několik světových jazyků. Dává všem najevo, že co se inteligence, vzdělání a celkového rozhledu týče, nemá konkurenci a rozumět jí může pouze muž s podobnými znalostmi.

Jak na ni? Určitě si nenechte srazit svoje sebevědomí. Protože inteligence se nepozná podle toho, jestli znáte všechny díla od Shakespeara, víte, kdo vládne v Číně, nebo jak se počítají kvadratické rovnice... Tohle všechno se dá totiž naučit! Vy jste ho přece ulovila na svoji krásu, vtipnost, zručnost a lásku k vaření.

Dokanalá

Je vždy upravená. A uspořádané to má i ve svém bytě. Krásně naklizeno, navoněno, napečeno... Usilovně se snaží vašemu partnerovi dokázat, že ona je lepší než vy a to ve všem!

Jak na ni? Rozhodně se s ní nepouštějte do žádného soupeření. Raději se zamyslete nad tím, proč si váš muž pro život vybral vás a ne ji. A máte vyhráno!

Chápající

Poznáte ji podle toho, jak očima hltá vašeho muže a přikyvuje mu úplně na všechno, co řekne. Zkrátka ochotně naslouchá jeho nářkům, jak ho v práci ani doma nikdo neocení. A snaží se ho ukonejšit všemi možnými způsoby.

Jak na ni? Buďte nad věcí a nebraňte jí v tom. Naopak se radujte, že se váš muž má u koho vypovídat a nezatěžuje tím vás. Ale také ho vyslechněte, když si o to říká.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozor na sexbomby na večírcíchFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tchyně

To je asi nejhorší typ rivalky. Tedy alespoň v případě, že neumí přestřihnout pupeční šňůru a má pocit, že jste jí syna ukradla. Existují totiž tchyně, které své snaše umí velmi znepříjemňovat život.

Jak na ni? Přesvědčte ji, že její syn je u vás v těch nejlepších rukou. Rázně, přitom přátelsky a jednou provždy musítevymezit hranice, protože jinak budete mít peklo. Stačí se chovat asertivně, to znamená nic si nenechat líbit, ale nebýt nepříjemná. A pokud se chlubí tím, že umí mnohem lepší knedlíky nebo palančinky než vy, tak ať je občas udělá a vy budete mít o práci méně.

Rivalky vždy budeme mít, to je zřejmé. Ale ony nevyhrajou, když tato pravidla dodržíte:

  1. Nesrovnávejte se s ní - každý člověk je jiný a svůj!
  2. Nepomlouvejte ji, snížila byste se na její úroveň.
  3. Přestaňte se jí bát, i kdyby nad vámi vítězila.
  4. Pěstujte a hýčkejte svoje sebevědomí, protože jedině tak vás strach z rivalek a zbytečná žárlivost nepřemůže!
  5. Budujte si i svůj vlastní život, nezávislý na partnerovi.

Reklama

Načítám