Hlavní obsah

Udělejte z něho sexuálního Boha!

Foto: Thinkstock

Ženy mají v sexu rády pravidlaFoto: Thinkstock

Reklama

„Panebože, co to děláš?“ Asi málokterá z vás takhle zkusila svému drahému říct, že něco dělá při sexu špatně, obzvlášť při pomyšlení na jeho reakci. Jsou ale chyby, které byste tolerovat neměly. Chcete mít doma sexuálního Boha? Pak čtěte dál!

Článek

Nad některými životními přešlapy můžete jednoduše mávnout rukou. Nad těmito chybami v sexu ale ne!

Předehra nanic!

Sex nemusí být bohapusté tam a ven, ale může mít ozdobný obal. Muži se patrně domnívají, že po určitém čase už není třeba na nic si hrát a bohatě postačí si to pěkně a spolehlivě udělat a konec. Ale tak to není, ženy potřebují filmový román, kde sex má svá ustálená pravidla - večeře, dobré víno, intimní atmosféra a pak může začít akce. „Někdy z legrace říkám mužům, aby si představili, jaké by to bylo pro ně, dělat třeba orální či anální styk v situaci, kdy vůbec nejsou vzrušení, kdy jsou nervózní z práce nebo povinností doma. Jak by to ovlivnilo jejich vztah k partnerovi?" komentuje nejběžnější chybu mužů sex koučka Julie Gaia Poupětová. Pánové, chápete?

Špatná taktika

Taktické chyby jsou asi úplně nejhorší. Vzpomenete si na některé z nich?

1. Chce po vás to, co zažil se svou bývalou nebo viděl v pornofilmu, a pak vás častuje větami:„Víš, že je teď moderní plastika prsou?,“ nebo „Proč to taky někdy nechceš zkusit do zadečku jako ta dračice z filmu, který jsme viděli?" Tyhle poznámky vás rozhodně nevyburcují k očekávané snaze. Další nepříjemnost může nastat tehdy, když miláček vyžaduje orální sex, ale chce to jinak než vy. Musíte si pak vyslechnout nechutnou story o tom, jak mu to uměla udělat bejvalka a že byste se měly víc snažit. Přesto může mít podle odbornice společné sdílení fantazií a hledání nové inspirace i pozitivní dopad.

„Když se ovšem partnerka zdráhá a muž ji ultimativně tlačí k jedinému druhu sexuálního chování ve vztahu, přestává to být sdílením. Muži by se měli spíše zeptat partnerky na to, jak jí pomoci s uvolněním a nalezením dostatečné sebedůvěry pro experimentování na neznámé půdě," radí Julie Gaia Poupětová.

2. On chce, já ne!Vrcholem taktických chyb je, když na vás hupne v okamžiku, kdy na sex nemáte ani pomyšlení, a myslí si přitom, že smí jako chlap všechno. V takové chvíli je podle odbornice nejlepší pomoci mu rukou nebo mu nabídnout, že se budete dívat na jeho masturbaci. „Je celkem možné, že přitom třeba i dostanete chuť. Ale rozhodně se nenuťte k tomu, na co nemá chuť vaše tělo," varuje sex koučka.

Chyby při akci

Nejasexuálnější věta: „Už budeš?" Jestli je něco, po čem takřka mávnutím proutku přestanete mít chuť na cokoli, je to tahle věta. V té chvíli jste odsouzená k tomu, abyste už byla. Neznamená to, že být nechcete. Ale zeptat se na tohle při akci, je pánská sebevražda. Co všechno ženský orgasmus obnáší, dokáže posoudit jen žena. Tak se nám do toho, pánové, nepleťte!

Suchá ruka. Je hezké, že muži pochopili, co je klitoris, ale proč si myslí, že je správné po něm různě neomaleně hmatat? Jako ženy víte, že je to nanic. A nasucho? To je nejhorší! Pomoct si můžete slinami nebo lubrikantem. Pokuste se mu to naznačit nebo se chopte vlastní iniciativity dříve, než bude pozdě!

Strach z lubrikantu. Sexuální hranice jsou dávno zbořené, ale lubrikant a strach z jeho používání zůstává. Je otázka, proč. Přestaňte se ho bát, nejen vám pomůže. Vše o této super pomůcce se dočtete ve článku Drhne vám sex? Lubrikant pomůže!.

Anální sex proti vlastní vůli. Muži často vyžadují to, co ženy nechtějí praktikovat. To platí i o análním styku. Pamatujte si zásadní pravidlo: Bez potřebného promaštění otvoru ani ránu! (Další tipy najdete ve článku Anální sex: Naučte se ho milovat!.) Navíc velmi záleží na tom, v jaké poloze k němu dochází. Většině žen při něm nevyhovuje poloha zezadu, ale klasická poloha vleže na zádech nebo na boku. Snažte se proto docílit toho, aby na vás partner bral ohled a našel způsob, jak se vám to bude také líbit. Inspirovat se můžete i zde. A když ne, tak rychle pryč od toho, v sexu musejí chtít oba!

Odmítání autoerotiky. Muži rádi pozorují svou partnerku, jak si dělá dobře. Je řada žen, které si tyto chvilky také užívají a milují pohled na svého partnera v auto-akci. Přesto je tohle pro mnohé ženy tabu. Přestaňte se tomu bránit a vyzkoušejte si to vzájemně. Hlavně pozor na věty :„Co to děláš, to přece nemáš zapotřebí, vždyť jsem tu já!“

Sexuální dostihy. Sex není závod o to, kdo déle vydrží nebo kolikrát dosáhne vyvrcholení, jak si to někteří muži myslí. Když už se ve vaší ložnici akt promění v jeho trénink v posilovně, zbrzděte ho. Změňte polohu, začněte ho opětovně dráždit na intimních místech, prostě rozbijte navozený stereotyp a rukou nebo ústy mu naznačte, jak byste to chtěly. V opačném případě je lepší dát si na chvíli „time-out" neboli oddychovou pauzu.

A jakých chyb se dopouštějí vaši partneři? Pojďte to s námi rozebrat v diskusi!

Reklama

Načítám