Hlavní obsah

Umíte se správně líbat? Máme návod na nejvzrušivější techniku!

Foto: Profimedia

Nejen na prvního máje budete potřebovat náš minikurz líbání. Přečtěte si ho dopředu, ať můžete trénovatFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzájemné spojení úst přináší neobyčejné pocity rozkoše nejen tomu, kdo laskání přijímá, ale i tomu, kdo ho poskytuje. Tak nebuďte v květnu tak cudní, projevte emoce přes rty – a stylově!

Článek

Podle výzkumu sexuálního chování Čechů 74 procent žen a 51 procent mužů považuje za vzrušující podněty doteky, laskání a líbání. Právě ony polibky jsou často spojovány s měsícem květnem. Jste na ně letos připraveni?

Všechny cesty vedou k polibkům

Podle mnohých odborníků i laiků líbání poskytuje největší možné vzrušení. Jen si představte páry, které se právě poznaly… Do líbání dávají svoje tělo, duši i nadšení. Je prostě úžasné a nenahraditelné. Chcete se stát mistrem tohoto oboru? Tipy anglické sexuální poradkyně, spisovatelky a autorky příruček pro dospělé Lindy Sonntag oceníte nejen v květnu.

  • Pracujte vynalézavě se rty a jazykem. (Jejich pohyblivost a jemnost předává druhému informace, sděluje vaše pocity. Strnulost v protějšku vyvolává pocit, že ve vás není ani špetka vášně.)
  • Hbitý jazyk nenechte zahálet. Sondujte jím v partnerových ústech a prozkoumávejte prostředí, nicméně nebuďte příliš hr. Pokud budete jazykem mrskat jako ještěrka nebo ho agresivně strkat příliš hluboko do krku, dočkáte se spíš opovržení nebo partnerovy odtažitosti. Zkrátka nic se nemá přehánět.
  • Pozornost věnujte i jiným částem úst. Něžné sání dolního rtu nebo jazyka patří k oblíbeným činnostem zamilovaných párů.
Foto: Profimedia

Polibky jsou velmi intimní záležitostí. Máte je rádi?Foto: Profimedia

Kdo je „vedoucí“? Muž, nebo žena?

„Zkuste vést sami nebo se vyladit podle partnerova polibku. Zaujměte pasivní roli a nechte se líbat. To může být zvlášť příjemné pro muže, jenž má pocit, že se od něj obvykle očekává dominance,“ radí zmíněná odbornice ve své skvělé příručce Erotická předehra. Ta zároveň doporučuje věnovat jazykem pozornost koutkům partnerových úst. „Zasouvejte jazyk do úst a mějte pocit, jaký zakoušíte při pronikání penisu do vaginy,“ apeluje Linda Sonntag a přidává další tip.

Přimějte partnera otevřít ústa a ukázat jazyk, pak jej olizujte napříč širokými tahy od jednoho koutku ke druhému – to je mimořádně vzrušující polibek. A jak eliminovat běžné potíže při líbání?

A ruce patří…

Při dlouhém líbání začne menšího partnera pravděpodobně bolet za krkem. To může vyřešit líbání na schodech nebo použití stoličky. Pokud si hlavu lámete s tím, že nevíte, kam při polibcích dát ruce, jednoduše uchopte partnerovu tvář do dlaní, podpírejte mu šíji nebo ho hlaďte po vlasech.

Foto: Profimedia

Když nevíte, kam s rukama, vezměte do dlaní partnerovu tvářFoto: Profimedia

„Jé, to mám rád. Ženy to často nedělají. Myslí si, že u nás mužů je něco takového zbytečné,“ nadšeně přitakává námi oslovený devětadvacetiletý Zbyněk, který s tímto fíglem víc než souhlasí. Co by on sám ještě doporučil? „Někdy je příjemné, když společně s jazykem vsunete do pusy ještě rozdivočelý prst. Ale na to musí být druhá strana dostatečně vzrušená,“ usmívá se. A co dalšího potřebujete vědět?

Pět zajímavých věcí o líbání

  • Nezapomínejte, že k líbání se výborně hodí i oční víčka, tváře, čelo a krk.
  • Polibek na rty má často emocionálnější náboj než polibek na přirození.
  • Muži tvrdí, že žena jim často dá při líbání nahlédnout do svého nitra hlouběji než při milování.
  • Je vědecky dokázáno, že když vztah mezi dvěma lidmi začíná hořknout, přestanou se vzájemně líbat dávno předtím, než vytěsní sex.
  • Podle sexuologa Zlatko Pastora se líbání v širším slova smyslu řadí k orální erotice a patří mezi nejpříjemnější zážitky. „Rty a jazyk obsahují velké množství nervových zakončení, proto je nám tato činnost tak příjemná,“ dodává odborník s tím, že ústa lze použít také jako vysavač. Jejich prostřednictvím se dá sát, cucat, foukat a lízat vše, co je vám samotným nebo partnerovi příjemné.

A jak to máte vy, milujete líbání, nebo se mu vyhýbáte?

Reklama

Načítám