Hlavní obsah

Unikát! Erotická mapa mužského těla

Foto: Mona Martinů

Zmapujte mužské tělo a bude jen vášFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý sexuální život znamená vnímavost vůči potřebám partnera, ale taky základní znalost anatomie, tedy nauky „kam a jak sáhnout“, aby došlo ke zvýšení sexuální vnímavosti. Chcete-li vědět, jak ho dovést ke vzrušující nirváně, vydejte se s pomocí naší erotické GPS po jeho těle. Rozhodně se nezačíná u penisu!

Článek

I když muž obvykle není schopen dosáhnout vyvrcholení drážděním jiné části těla než svého penisu, neznamená to, že mu stimulace erotogenních zón nedělá dobře. Naopak. Pomocí jejich hlazení, tření, masírování nebo líbání muž prochází čtyřmi stadii sexuálního vzrušení: počátečním vzrušením, kdy stoupá srdeční frekvence a tvrdne penis, přes fázi plateau (přechodné zklidnění, během něhož se ještě ovládá), po orgasmus a uklidnění. Není tedy pochyb o tom, že takové mazlení s jeho tělem stojí za to. Jenže kde začít a kudy se vydat?

Erotická mapa mužského těla

Vlasy

Prohrabávání vlasů rukou, hlazení a i líbání pleše… To má většina mužů ráda, i když... Pokud je jejich kštice tvrdá jako kámen od vlasového gelu, postupujte opatrně a nejprve se jich dotkněte jen letmo a „náhodou", abyste poznala, zda o rozcuch vážně stojí. Každopádně vlasy obecně se považují za dobrý start milostné předehry, tak se jim nevyhýbejte!

Místo mezi čelistí a bradou

V úhlu mezi čelistí a bradou, po obou stranách Adamova jablka, se nachází oblast otevřená stimulaci. Přitisknout na ni svoji tvář nebo jí uštědřit polibek, je příjemné pro oba.

Uši

Vám se možná žužlání, cucání a sání ušních lalůčků nelíbí, on na to má ale jiný názor. Většina mužů má uši citlivé, takže neváhejte využít svých rtů a jazyka pro jejich pozlobení.

Prsní bradavky

Tato oblast je často u mužů zanedbávána a podceňována. Přitom muž se často dokáže vzrušit, když si žena jeho bradavku půjčí do úst, hladí ji či stimuluje například pavím perem.

Svaly na zádech

Když se jemnou masáží či hnětením proženete přes partnerovo svalstvo na zádech, jistě nebude mít námitky. Jen výjimky si dovolí něco takového zavrhnout!

Zadek

Tam je nervových zakončení až běda! Pokud svoji pozornost rozšíříte i na oblast hráze – místo mezi varlaty a konečníkem odborně nazývané perineum, získáte si ho v několika minutách. Jen pozor na přenos infekce ze „zadního vchodu“. Před dalšími doteky si radši opláchněte ruce nebo si předem navlékněte hygienické rukavice. To platí zvlášť v případě, že budete statečná a rozhodnete se probádat mužský bod G neboli prostatu, a to vstrčením prstu do řitního otvoru, kde jím pohybujete tak, jako kdybyste chtěla někoho k sobě přivolat. (A propos: Předstojná žláza se nachází pod konečníkem, asi na prst hluboko.)

Varlata

Tyto dvě mužské pohlavní žlázy mají dvě funkce. Tvoří se v nich mužský pohlavní hormon, dále chám, spermie, které se dostávají do semenné tekutiny. Mezi jejich třetí úkol se řadí dostat se vám do rukou pro přímé laskání! Ovšem pozor. Pro velkou citlivost si počínejte zvlášť opatrně.

Penis

Množství nervových zakončení vnímavých na sexuální podněty je zde větší než jinde. Jakékoliv dráždění může vést k orgasmu. Nezapomeňte i na koneček pyje – žalud.

Že se vám jejich stimulace příčí? Partnera si ještě před začátkem předehry důkladně vykoupejte. Již ve vaně můžete zaútočit na palec nebo kterýkoliv jiný prst na noze. Sajte ho, přejíždějte rty sem a tam, jemně kousejte. Vylepšit takový akt lze něčím dobrým z lednice. Šlehačka, džem, pár kapek vaječného likéru? Pokapejte a užijte si to!

Podpaží, zadní strana krku, vnitřní strana stehen, podkolenní jamky

To jsou méně obvyklé mužské erotogenní zóny. Vypátrejte, zda se partnerovi vážně nelíbí, že se jich dotýkáte. Každý muž je jiný, zrovna ten váš může najít zalíbení v dráždění netypického místa, o kterém on sám neměl ani tušení. Nenápadně bádat rovná se masírovat. Než se ale pustíte do temných zákoutí těla, vezměte zavděk těmi pravděpodobnými a osvědčenými erotogenními zónami. Tam to všechno začíná.

Masírování mužských erotogenních oblastí

Pro prodloužení sexuálního napětí partnera požádejte, aby si lehl na břicho. Namažte si ruce masážním olejem (nebo si vyrobte vlastní ze směsi rostlinného oleje smíchaného s pár kapkami aroma olejíčku vhodného pro styk s pokožkou -– uvedeno výrobcem na štítku) a začněte s hnětením mužových ramen a horní částí zádového svalstva. Používejte dlaně nebo špičky prstů. Pak postupujte dolů podél páteře, až k zadečku. Ten masírujte dlaněmi s roztaženými prsty. Sjeďte na vnitřní strany stehen, jemně se dotkněte varlat a partnera přetočte na záda. Krouživými pohyby stimulujte bradavky a až úplně na konec si nechte penis. Po takové masáži nebude schopný vypravit ze sebe hlásku!

Učení dělá mistra

Ovšem nezapomeňte – žádný návod není univerzální. „Přijímání vzrušení je individuální a každý ho vnímá odlišně i na jiném místě,“ upozorňuje sexuolog Zlatko Pastor. A dodává, že časem se mohou erotogenní zóny změnit, vymizet, přesunout, ale i vzniknout. Zkrátka co nás těší v mládí, ve stáří zaniká, nebo se naopak rozvine. „Hodně záleží i na partnerovi,“ dodává Pastor.

Základem je tedy zkusit, co se partnerovi líbí, a být bdělá vůči jeho reakcím. To je totiž ten jediný a pravý návod, jak s ním po žensku „zatočit“.

A jak to děláte vy?

Související témata:

Načítám