Hlavní obsah

Ušetřit za kosmetiku? Jde to!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kvalitní kosmetika nemusí být draháFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Finanční krize a péče o naši krásu. Jde to dohromady? My říkáme, že ano. Jen se musí vědět, na kterých zkrášlovadlech můžeme ušetřit a jak. Ale také, kde se opravdu šetřit nevyplácí.

Článek

Vysoké částky nemusíte vynakládat například na dekorativní kosmetiku. Jediná investice, která má smysl, je make-up, pudr a korektor, tedy vše, čím obhospodařujete svou tvář. Nekvalitní make-up může napáchat více škod než užitku. I když je ten „pořádný" leckdy drahá sranda, pokud s ním zacházíte rozumně, vydrží vám i přes rok.

Kdy vaše konto nezapláče

Naopak ubrat můžete co se týče očních stínů. Hlavní výhodou těch dražších je to, že lépe drží. Můžete si ale pořídit speciální bázi, kterou nanesete na víčka a jakákoli barvička bude držet celý den. Zkusit můžete například podkladovou bázi pod oční stíny Artdeco.

Za slušnou cenu se dá pořídit i dobrá řasenka. Ta má relativně krátkou životnost, protože rychle vysychá. Snažte se v ní kartáčkem příliš „nepumpovat". Pokud nechcete platit stovky každých pár měsíců, porozhlédněte se v drogeriích třeba po Maybelline (Define-a-lash, Volume Express, Collosal).

Krásná tvář něco stojí

Kde ale nešetřete, je péče o pleť. Můžete sehnat levnější odličovací přípravek, ale krém či sérum si pořiďte spíše dražší. Samozřejmě vám může vyhovovat i lacinější verze, ale dražší krémy zpravidla obsahují kvalitnější a účinnější látky, hlavně když jde o přípravky proti stárnutí pleti. Příjemným kompromisem je lékárenská kosmetika, která nestojí tolik a pomáhá, navíc vám lékárníci dokáží poradit a mívají k dispozici vzorečky, takže můžete zkoušet.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Produkty k péči o tělo pořídíte levněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Péče o tělo téměř za hubičku

Vykompenzovat finance vynaložené na naši tvář můžeme produkty k ošetření těla, které pořídíme za pár korun. Na dnešním trhu s ohromným množstvím tělových krémů určitě vyberete ten, který vám bude příjemný. Otestovat můžete kosmetiku Balea, která nabízí mimo jiné sprchové gely a tělová mléka mnoha různých vůní. Doporučujeme i jejich pěny na holení (zejména brusinkovou), za které zaplatíte téměř o polovinu méně než za ty, které prodávají výrobci holítek. Téměř zdarma budete mít podomácku vyrobený peeling, který si namícháte z medu a cukru, pokud navíc přidáte trochu olivového oleje, vaši kůži směs nevysuší.

Rozmazlujte vlasy

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy a je to pravda. Při pravidelném zastřihování u kadeřníka si pořiďte i vlasovou péči, kvalitní maska a kondicionér vaši hřívu zjemní, ale nezatíží. Pokud profesionální produkty jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít jinak, rozdíl je znát. Jedinou výjimku můžete udělat u šamponu, přestože je ten z kadeřnictví lepší, drogistický vám prokáže podobnou službu.

Každému sednou jiné přípravky, proto se nevzdávejte a zkoušejte a zkoušejte. Zeptejte se kamarádek s podobným typem pokožky a zjistěte, které výrobky se jim osvědčily. A pokud najdete produkt, který vám stoprocentně vyhovuje a ještě je za pár „kaček" - gratulujeme!

Reklama

Související témata:

Načítám