Hlavní obsah

Úsměv zlepšuje náladu a redukuje stres

Reklama

Čistý a zářivý úsměv je jednou z prvních věcí, které si na druhých všimnete. Je nedílnou součástí vaší prezentace a dává okolí najevo, že jste zdraví a šťastní. Víte, jak o něj správně pečovat?

Článek

Téměř polovina lidí si zuby nečistí správně. Za dobu osvěty v péči o zuby a dásně se už vystřídalo tolik různých stylů a doporučení, že by to vydalo na pořádně tlustou knížku. Přitom správné čištění zubů není vůbec složité.

„Jednou z nejdoporučovanějších technik čištění zubů je stíravá metoda, kdy plak odstraňujete pomocí stíravých pohybů od dásně směrem ke kousací plošce zubu. Tímto pohybem rozrušíte zubní plak šetrným způsobem. Nedochází k poškozování zubní skloviny krčků zubů, které může vést ke zvýšené citlivosti zubů a vyššímu riziku vzniku zubního kazu,“ říká dentální hygienistka Kateřina Ciklová z Philips Oral HealthCare.

Sonický zubní kartáček Philips Sonicare vyniká prémiovým designem a vyrábí se ve čtyřech barevných provedeních

Co je zubní plak?

Zubní plak je lepivá hmota bílé až žluté barvy, která ulpívá na zubech, v mezizubních prostorech a na dásních. Tvoří ho tisíce různých bakterií, které žijí v ústech nebo se do nich dostávají společně s potravou. Pokud plak včas vhodně neodstraníte, dochází sloučením s minerály ve slinách k jeho přeměně na zubní kámen.

Kartáček Philips Sonicare vhání směs mikrobublinek z vody a zubní pasty do mezizubních prostor, kde ničí škodlivé bakterie

Správná péče vyžaduje správný kartáček

Zubní kartáčky za sebou mají dlouhou historii – od dřívek pro stěr plaku se lidstvo postupně přesunulo k štětinovým kartáčkům a ve 20. století se objevily také první elektrické kartáčky. Poslední novinkou jsou takzvané sonické kartáčky. Jsou efektivnější, šetrnější a oproti manuálním zubním kartáčkům nesrovnatelně výkonnější.

Philips Sonicare je až 7x efektivnější v odstraňování zubního plaku než manuální kartáčky

Philips Sonicare

Sonický zubní kartáček Philips Sonicare je až 7x efektivnější v odstraňování zubního plaku než manuální kartáčky. Tajemství tkví v jedinečné sonické technologii – Philips Sonicare zvládne vykonat 31 000 stěrů za minutu. Vzniká tak sonická vlna, která vhání směs mikrobublinek z vody a zubní pasty hluboko do mezizubních prostor, kde ničí škodlivé bakterie. Současně vám pomocí zvukových nebo vibračních signálů určuje dobu čištění nezbytnou pro dokonalé zdraví vaší ústní dutiny.

Reklama

Související témata:

Načítám