Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hruška je nejen klasické, ale i levné ovoce, kterého je všude dost. Proč s ní tedy trochu neexperimentovat v kuchyni? Jednou z možností je utajit ji v listovém těstě.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hrušek
  • 1/2 balení listového těsta
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 150 g cukru
  • 250 ml bílého vína
    12
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce třtinového cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince, ale stopku nechte. Do hrnce nalejte vodu, cukr, víno, přidejte skořici, citronovou kůru a přiveďte vše k varu. Dejte do lázně hrušky a vařte je na mírném ohni 10 minut. Vyndejte je, nechte zchladnout.

02.

Mezitím rozválejte listové těsto tak, abyste z něj mohli nakrájet asi 40 cm dlouhé pruhy o šířce 1,5 centimetru. Hrušky mírně obalte v třtinovém cukru a odspoda na ně namotejte hady z těsta. Potřete je vajíčkem, posaďte na plech a pečte 30 minut při 180 stupních. Kdo chce, může je ozdobit lístečky ze zbytku těsta.

Další ze způsobů, jak jednoduše připravit dezert z hrušek je, je uvařit v kořeněném víně.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 063,56 kJ
Bílkoviny4,76 g
Tuky10,74 g
Sacharidy89,89 g
Sůl0,43 g
SAFA5,41 g
Vláknina6,77 g
Cukry66,83 g
Související témata:

Načítám