Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hruška je nejen klasické, ale i levné ovoce, kterého je všude dost. Proč s ní tedy trochu neexperimentovat v kuchyni? Jednou z možností je utajit ji v listovém těstě.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks hrušek
  • 1/2 balení listového těsta
  • 1 ks vejce
  • 150 g cukru
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce třtinového cukru
Článek

Postup

01.

Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince, ale stopku nechte. Do hrnce nalejte vodu, cukr, víno, přidejte skořici, citronovou kůru a přiveďte vše k varu. Dejte do lázně hrušky a vařte je na mírném ohni 10 minut. Vyndejte je, nechte zchladnout.

02.

Mezitím rozválejte listové těsto tak, abyste z něj mohli nakrájet asi 40 cm dlouhé pruhy o šířce 1,5 centimetru. Hrušky mírně obalte v třtinovém cukru a odspoda na ně namotejte hady z těsta. Potřete je vajíčkem, posaďte na plech a pečte 30 minut při 180 stupních. Kdo chce, může je ozdobit lístečky ze zbytku těsta.

Další ze způsobů, jak jednoduše připravit dezert z hrušek je, je uvařit v kořeněném víně.

Reklama

Související témata:

Načítám