Hlavní obsah

Už vás nebaví tetování? Zbavte se ho!

Foto: shutterstock.com

Záleží na kvalitě a provedení tetováníFoto: shutterstock.com

Reklama

Podlehly jste módním trendům a pořídily si tetování? Co bylo dříve sexy, dnes už může být okoukané. Chcete se ho zbavit?! Pak zbystřete. Pryč jsou doby, kdy bylo nutné "kérku" skrývat. Dnes ji lze snadno odstranit pomocí laseru. A právě teď je nejvhodnější doba pro podobné zákroky!

Článek

Díky nejmodernějšímu laserovému vybavení dokážou odborníci odstranit většinu tetování s minimem bolesti, bez krvácení a rizika vzniku jizev. Nepočítejte ovšem s tím, že hned po první návštěvě odejdete, jako byste tetování nikdy neměly. Kolik zákroků bude třeba, záleží na velikosti a typu tetování. Pigment se do kůže vpravuje v několika vrstvách pod sebou a laser je tedy musí rozbít postupně.

J ak zákrok probíhá a že po něm zůstala kůže nepoškozená, se můžete přesvědčit z přiloženého videa. Klientka podstoupila čtyři terapie v Asklepionu.

{stream-video}

Co tetování, to jiný druh odstranění

Zbrušování nebo excizi se vyhněte, zanechávají jizvy. Lepší je rozstřelení pigmentu laserovým paprskem a následné vstřebání bílými krvinkami. Tetování lze také odstranit tmavými pigmenty. Je to bezpečná metoda a efektivní, netvoří se jizvy, ale je náročná na čas. S barevným tetováním budete mít větší problém. Používá se k tomu laser s dalšími čtyřmi vlnovými délkami a odstranění trvá delší dobu. Vyžaduje si také více terapií než u klasického černého.

Po zákroku

Odborníci z Asklepionu potvrzují, že se zákroku není třeba obávat. Kůže by měla i po několika ošetřeních zůstat elastická, nepoškozená a s původním pigmentem. Místo však nesmíte po dobu hojení vystavovat slunečnímu záření, a to nejméně dva měsíce po poslední terapii (nejvhodnější období pro zbavení se tetování je v zimě či na podzim). Zákrok je bezbolestný a časově nenáročný. Pokud máte tetování většího rozsahu, používá se hodinu před zákrokem znecitlivující krém. Po ošetření počítejte s tím, že pokožka bude trochu citlivější a místy se mohou vytvořit i drobné stroupky. Pak můžete místo opatrně zasypávat framykoinovým práškem. Až se vytvoří stroupky, v žádném případě je neodlupujte, jen zlehka promazávejte, dokud neodpadnou samy. Cena zákroku se počítá podle počtu impulzů, které musí laser vyslat. Záleží tedy na rozsahu tetování, profesionalitě provedení, druhu a barvě použitého inkoustu i stáří tetování. Odstranění černého tetování velikosti kolem 10 cm začíná na 3000 Kč.

Problém zvaný permanentní make-up

Být krásná každé ráno bez použití líčidel má také svá rizika. Nepovedené kontury rtů se zbavuje špatně. Pigmenty, které se k tomuto účelu používají, obsahují většinou oxidy železa. Ty se při ošetření laserem mění z dvojmocného na trojmocné, a tím permanentní make-up získá výrazně černou barvu. Proto jestli chcete odstranit konturu, nechte si každopádně udělat test jedním pulzem. Jedině tak se lze přesvědčit, jestli se vám právě tohle s kůží nestane. Jestliže permanentní make-up železo opravdu obsahuje, lze jej odstranit jen velmi opatrně a pozvolna metodou zvanou vaporizace (odpaření). Musíte ovšem počítat s tím, že vám může zůstat jizvička.

Takže jestli se vám mladická nerozvážnost nebo nedokonalá práce tatéra rozležela v hlavě, přestaňte se trýznit a vyrazte na laser!

Máte nějakou zkušenost s odstraňováním tetování? Nebo máte své tetování natolik ráda, že si nedovedete představit život bez něj? Napište nám ji na info@prozeny.cz nebo do diskuse pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám