Hlavní obsah

V domě u lesa sladili přírodní i městský styl. Ukázkově!

Foto: Aleš Vegricht (18x)

Interiér obývacího pokoje je souhrou oblíbených barev majitelů i materiálů od dřeva přes křišťál až po lamino či různé typy látekFoto: Aleš Vegricht (18x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je možné v interiéru spojit lásku k přírodě s městskou elegancí? V tomto domě u lesa se to designérce podařilo na jedničku.

Článek

Dům na Plzeňsku prošel výraznou přestavbou prvního patra včetně nového dispozičního uspořádání. Samotnou přestavbu měli na starost architekti, ale interiér vylaďovala interiérová designérka Mgr. Simona Fritz.

V rámci dvougeneračního bydlení si mladý pár vysnil vydekorované první podlaží, které měl obývat, ale rozcházel se v preferencích, jež si přál promítnout v interiéru. „Majitel preferuje spíše prvky přírody, naopak majitelka toužila po městské eleganci. Oříškem bylo tyto dva odlišné styly propojit,“ říká Simona Fritz.

Malá galerie na chodbě

Po dřevěném schodišti ozvláštněném křišťálovým lustrem Březina Design se dostanete do dlouhé úzké chodby prvního nadzemního podlaží. Strohost chodby s řadou dveří po obou stranách rozbila designérka nástěnnými lampami a cenově dostupnými grafikami od Maxe Švabinského. „Právě grafiky významných umělců mohou být ideální ozdobou stěn jakéhokoli interiéru v případech, kdy se řeší, čím stěnu doplnit,“ říká Simona Fritz.

Foto: Archiv studia

Úzká dlouhá chodba je oživena nástěnnými lampičkami s pohybovým čidlem a litografiemi Maxe Švabinského z webu ArtproFoto: Archiv studia

Dřevěný stůl vykládaný kamenem

Dubová podlaha v eko kvalitě vládne celému 45 m2 velkému prostoru obývacího pokoje, jídelně a kuchyni. Nepřehlédnutelným solitérem místnosti je dřevěný, dvouapůlmetrový jídelní stůl s kamennými deskami dovezený z Asie, který doplňují italské kožené židle Emmei.

Foto: Archiv studia

Dubová prosklená skříň, tzv. skleník, hned u stolu je zde z praktických důvodů proto, aby bylo nádobí k prostírání stolu hned po ruce (Javorina)Foto: Archiv studia

Lustrová digestoř ošperkovala kuchyň

V celé společné místnosti se opakují stejné barvy neutrální béžovo-šedé, temně modré a bordó, které mají majitelé mezi oblíbenými.

Kuchyň, jež má působit nenápadně, má pouze jemný metalický odlesk. Je z kvalitního italského laminátu a důraz je zde kladen hlavně na detaily jako kvalitní dřez, úchyty nebo lustrová digestoř. Ta je spolu se zdobnými lustry doslova šperkem celého prostoru.

Foto: Archiv studia

Kuchyně s metalickým odleskem je doplněná tmavou pracovní deskou i tmavým rámováním skříněkFoto: Archiv studia

Jedinečná mechová stěna v koupelně

Přírodní element prostupující celým interiérem nechybí ani v koupelně. Koupelna s měděným nádechem má keramické dlaždice připomínající právě tento přírodní kov. Do desetimetrové koupelny se vešel sprchový kout, vana i dvojumyvadlo. Vana je záměrně posazena před okno kvůli výhledu ven, ke kterému je i přizpůsobena vyvýšená část vany, takzvaný podhlavník.

Ozdobou a unikátností této koupelny je speciální islandský mech nad umyvadlem okolo zrcadel. „Údržba tohoto mechu je prakticky nulová, vystačí si pouze s vlhkým vzduchem,“ říká Simona Fritz.

Foto: Archiv studia

Dalším zajímavým prvkem koupelny je topné těleso Tubes, které zároveň slouží jako zástěna k toaletěFoto: Archiv studia

Hra s tapetami i retro prvky

Designérka si ráda hraje s tapetami, jejich vzory a barvami. Do ložnice, která měla mít tmavší nádech, se nebála elegantní temně hnědé tapety Designers Guild. Do dětského pokojíku pro malého chlapce zase zvolila veselou tapetu Lavmi s letadýlky, jež perfektně koresponduje s motivem „malý letec“ charakteristický pro celý pokoj, který doplňují retro prvky z Francie.

Foto: Archiv studia

Dětský pokoj se nese v motivu „malý letec“. Dominantní je hravá tapeta od české firmy Lavmi, retro kousky solitérů a osvětlení jsou dovezeny z Francie a pochází z jedné kolekceFoto: Archiv studia

Jak se vám interiér líbí?

Reklama

Načítám