Hlavní obsah

V létě nahoře bez? Ano, odhalte záda!

Foto: Marie Bartošová

Máte-li stejně jako čtenářka Míša ukázková záda, určitě si je neschovávejte jen pro sebeFoto: Marie Bartošová

Reklama

Porozhlížíte se po super svůdném modelu, ve kterém by vám žádný muž neodolal? Nechte tentokrát stranou klasické výstřihy a oblečte se do šatů nebo overalů s odhalenými zády! Jsou až nebezpečně sexy a přitom v nich neztratíte na ženskosti a eleganci. Dáte jim šanci stejně jako naše čtenářka Míša?

Článek

Holá záda jsou oproti odhalování dekoltu, u kterého se dá snadno sklouznout k lacinosti, poměrně bezpečnou zónou. Na druhé straně si je ne všechny ženy mohou dovolit. Základním předpokladem je samozřejmě štíhlejší postava – pokud se vám budou při každém pohybu rýsovat „špíčky“ na zádech, velký dojem neuděláte. Druhým předpokladem jsou logicky ukázková záda, ke kterým si nicméně můžete dopomoci. Účinný je pravidelný peeling, v případě pupínků potom používání mýdla s kyselinou salicylovou a lokálních přípravků proti akné.

Podprsenkové dilema

Problémy budou mít také ženy s většími prsy. Pokud volíte šaty s opravdu hlubokým výstřihem na zádech, jen těžko si pod něj můžete vzít podprsenku, byť šikovně střiženou. V takovém případě holt musíte jít „naostro“ nebo si můžete pořídit nalepovací podprsenku, která si ovšem s objemnějším hrudníkem příliš neporadí. Pokud se proto bez klasické podprsenky neobejdete, dejte před kompletně holými zády přednost spíše rafinovaným průstřihům, které odhalují jen horní nebo naopak dolní polovinu zad.

Teď už se ale pojďte naladit konkrétními modely, které pro vás připravila stylistka Elen. O vizáž naší sympatické čtenářky se ukázkově starala vizážistka Bára.

Večírkový overal

Overal je výbornou a u nás nepříliš často viděnou alternativou pro případy, kdy se chystáte do společnosti a chcete se vyhnout tradičním šatům. Důležitý je materiál, na večerní příležitosti se budou hodit hladké a splývavé. Aby se štíhlounká Míša v královsky modrém overalu „neutopila“, přidala k němu stylistka široký koženkový pásek, který krásně zdůrazní pas. Doplňky zvolila stříbrné – decentní náhrdelník, širší náramek a prsten.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: overal (Mango, 1199 Kč), pásek (KappAhl, 349 Kč), náhrdelník (F&F, 360 Kč), prsten (Tally Weijl, 109 Kč), náramek (F&F, 240 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Véčkový výstřih na zádech působí svůdněFoto: Marie Bartošová

Oranžové mini s krajkou

Oranžové mini šaty vypadají při pohledu zepředu doslova cudně – jsou skoro až ke krku. Když se ale Míša otočí, uvidíte hluboké véčko, lemované krajkou. Takové šaty příliš doplňků nepotřebují, díky krajce a výrazné barvě si vystačí s jednoduchými botami a párem náušnic. Pokud máte delší vlasy, určitě si je nezapomeňte vyčesat nahoru, jen tak šaty vyniknou v celé své kráse.

Foto: marie bartošová

Na foto: šaty (Zara, 999 Kč), boty (Tally Weijl, 799 Kč), náušnice (F&F, 120 Kč)Foto: marie bartošová

Foto: Marie Bartošová

Holá záda orámovaná lemem krajky? Takovému pohledu žádný muž neodoláFoto: Marie Bartošová

Krátký overal

A ještě jedna overalová verze, tentokrát v krátkém provedení. I černý overal má dvě tváře, na první pohled vypadá až příliš jednoduše, má ovšem velmi zajímavě řešená záda. Díky jeho barvě si doslova říká o zajímavé boty (super kousky najdete ve článku Jarní boty hrají všemi barvami!) a doplňky. Stylistka ho doladila podpatky s motivem hadí kůže, luxusním psaníčkem, setem náramků a vtipnými srdíčkovými náušnicemi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: overal (Mango, 999 Kč), psaníčko (Barbora Fialová, 1250 Kč), náramky (Tally Weijl, 219 Kč), náušnice (Tally Weijl, 109 Kč), boty (Mixer)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Overal má originálně řešená zádaFoto: Marie Bartošová

Efektní šaty

Pokud se chcete opravdu blýsknout, pořiďte si tyto třpytivé šaty. Flitry na druhé straně střídá tělová barva, překřížená ramena a odhalený střed zad. Vklouznete-li do podobně nápadných šatů, držte se při výběru bot zkrátka. Stylistka Elen vybrala lodičky s platformou v tělovém odstínu, doplňky potom úplně vynechala.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1925 Kč), boty (Mixer)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Blýskavé šaty vypadají skvěle i zezaduFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Stejně jako všechny čtenářky, které se účastní našich focení, dostala i Míša šátek ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Líbí se vám móda odhalených zad? Napište nám!

Styling: Elen Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Bára Hniličková

Děkujeme prodejně s italským nábytkem NATUZZI za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám