Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zůstalo vám po pečení vánočního cůkroví spousta bílků? Seberte ještě trošku síly a upečte si bílkový chlebíček, nebudete litovat.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 biskupský chlebíček
  • 300 g polohrubé mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 150 g cukru krystal
  • 5 ks jablek
  • 200 g kokosové mouky
  • 150 g čokolády na vaření
    6
    7
  • 1 dl oleje
  • 10 ks bílku
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva. Přidejte cukr, oloupaná jablka pokrájená na malé kostičky, kokos a kousky čokolády. Jablka obalujte v mouce, aby se v chlebíčku či dortu neslepily a nepadaly ke dnu. Nakonec opatrně vmíchejte olej a sníh z bílků.

02.

Pečte ve vymazané a vysypané formě na 150 stupňů Celsia asi půl hodiny. Vystydlý moučník polijte čokoládovou polevou a podávejte s úsměvem a notnou dávkou vánoční pohody.

Související témata:

Načítám