Hlavní obsah
3,9
(18)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Aktualizováno

Pad Thai. Asijská rychlovka, po které se budete moci utlouct. Že jste tyhle nudle ještě neochutnali? Chyba! Ale má řešení. Přinášíme vám totiž recept i s postupem krok za krokem!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 150 g rýžových nudlí
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžíce ústřicové omáčky
  • 15 g pórku
  • 15 g mrkve
  • 20 g sójových klíčků
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g kuřecího masa
  • 2 lžíce omáčky Pad Thai
  • 1 lžíce cukru krupice
Na ozdobu
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1 lžička arašídů
  • 1/4 ks sušené chilli papričky
  • 1 plátek limetky
Článek

Postup

01.

Nejprve do pánve nalijte vejce a vařečkou ho rozmíchejte tak, že se mírně rozšlehá. Přidejte kuřecí maso rozkrájené na kousky a krátce ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak přidejte thajské rýžové nudle a klidně je v pánvi trochu proházejte. Musí se to restovat a změknout, což trvá asi minutu. Pokud si na nich chcete pochutnat, je lepší je před vařením na chvíli ponořit do trochy vlažné vody. Ale nepředvařují se!

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

02.

Pak následuje mrkev a pórek, které jste předem nakrájeli na tenké nudličky. Doplňte cukr, nechte ho krátce zapracovat, a přihoďte i sójové klíčky. Následují Pad Thai omáčka, rybí omáčka, ústřicová omáčka a česnek i sójovou omáčku. Opět stačí asi dvě minuty opékat a můžete finišovat!

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

03.

Nudle naservírujte do hlubokých talířů, přidejte hromádky sekaných arašídů, sušeného chilli, měsíček limetky, lístky koriandru a můžete se pustit do boje. S hůlkami!

Reklama

Související témata:

Načítám