Hlavní obsah

Velikonoce začínají v Globusu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si chcete v klidu a rychle připravit na Velikonoce vše, co pro sváteční tabuli potřebujete, zajděte do nejbližšího Globusu. Mají tam pro vás pečivo, maso i úžasné dekorace.

Článek

Každý z hypermarketů Globus v České republice je vybaven vlastní pekárnou a řeznictvím. Máte tak jistotu, že nejzákladnější a nejběžnější potraviny, jako jsou pečivo a maso, nakoupíte opravdu čerstvé, nerozpékané a bez převozů mezi místem výroby a místem prodeje. Navíc pod jednou střechou nakoupíte i jiný sortiment, jako například velikonoční dekorace.

Co by nemělo doma na Velikonoce chybět? Asi v žádné domácnosti by měl zavonět tradiční máslový mazanec. V Globusu si na něm dávají opravdu záležet. Každý mazanec je ručně vykulovaný jejich pekaři a jen z kvalitních surovin, jako jsou mouka od českých a moravských mlynářů, máslo a pořádná porce rozinek. Každý z bochánků je pak ručně namašlován a bohatě posypán plátky mandlí. Dozlatova upečené mazance putují z pece rovnou do prodejních regálů.

Pekaři si na mazancích dávají záležet

Máslové mazance se v Globusu pečou ve dvou velikostech. Pokud je vás víc, pak si kupte rovnou velký rodinný mazanec, který váží celé jedno kilo!

Sváteční tabule se neobejde ani bez masa. Tím typicky velikonočním je uzené, které by mělo být šťavnaté s jedinečným kouřovým aromatem. A přesně takové v Globusu koupíte. Výborné uzené maso tamní řezníci připravují z toho nejkvalitnějšího masa od tuzemských dodavatelů. Maso zpracovávají a nakládají podle tradičních receptur a udí ho pouze na bukovém dřevě. Jeho plnou chuť si můžete dopřát jen tak, nebo z něj třeba připravit tradiční velikonoční nádivku.

K Velikonocům patří tradiční uzené

Mezi další tradiční maso jara a Velikonoc patří také maso jehněčí. Kromě toho, že je odborníky považováno za velmi výživné a zdravé pro vyšší obsah draslíku, sodíku a železa, je také zajímavým zpestřením jídelníčku. A pokud byste váhali s výběrem toho správného kousku jehněčího a nebo s jeho způsobem úpravy, zkušený personál v řeznictví v Globusu vám s tím dokáže poradit.

Pro dokreslení domácí velikonoční atmosféry pomůže výzdoba. I tu si v Globusu koupíte. Kraslice, pomlázky a další si můžete vybrat z nabídky více než 500 druhů velikonočních dekorací. Najdete mezi nimi i tradiční ručně zdobené kraslice pocházející z moravských dílen.

Reklama

Související témata:

Načítám