Hlavní obsah

Velikonoční dortíčky

Foto: Lenka Philippová

Velikonoční dortíčkyFoto: Lenka Philippová

Reklama

Aktualizováno

Jaký speciální dezert přichystat koledníkům? No přece naše velikonoční dortíčky s čokoládovým srdcem. Rázem zapomenou na vajíčka malovaná…

Článek

Informace o receptu

  • snadné
  • 1 hodina
  • 8 osob
  • dostupné

Použité ingredience

  • 120 g másla
  • 140 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 bílek
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 80 ml mléka
  • 12 čokoládových vajíček
  • Poleva:
  • 250 ml sýra typu Lučina
  • 80 g másla
  • 2 lžičky vanilkového aroma
  • 450 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa

Návod k přípravě

Cukr s máslem ušleháme do pěny, přidáme vejce, bílek a mléko. Zamícháme. Vedle smícháme veškeré suché suroviny a postupně přisypeme do těsta. Do  plechu na muffiny si dáme cukrářské košíčky a každý zaplníme cca do 3/4.  Nahoru lehce vmáčkneme čokoládové vajíčko tak, aby polovina byla vidět. V průběhu pečení se tak dostane krásně doprostřed. Pečeme asi 35 min. při 180 °C. Sýr a máslo smícháme dohromady, oboje musí mít pokojovou teplotu. Šleháme ručním šlehačem, dokud nebude mít krásnou krémovou našlehanou konzistenci, tak 3 - 5 minut. Přidáme vanilku a šleháme ještě chvíli. Poté přisypeme po troškách cukr a kakao a jemně ho zamícháme do hmoty.  Šleháme ještě asi dvě až tři minuty. Hmota musí získat požadovanou konzistenci, pokud již bude dost hustá, nemusí se dávat tolik cukru. Dortíčky ozdobíme polevou a na ni můžeme nasypat cukrové zdobení.

Reklama

Načítám