Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Dochází vám inspirace, co „proboha zase udělat k večeři“? Tak především skoncujte s hysterií a usmějte se. Proč? Protože vám přinášíme řešení. Zapečte vepřové plátky s květákem a bramborami!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks květáku
  • 2 ks vejce
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu
  • 4 ks brambor
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na růžičky a 10 minut ho vařte v osolené vodě, poté jej slijte. Brambory oloupejte, nakrájejte na půlcentimetrové plátky a asi 10 minut je také vařte v osolené vodě.

02.

Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s cibulí nakrájenou nahrubo ji na oleji opečte. Přidejte uvařený květák, vejce, promíchejte a směsí pokryjte dno připraveného pekáčku.

03.

Kotlety naklepejte, osolte, opepřete, okmínujte a na pánvi je zprudka nechte z obou stran zatáhnout (po dvou minutách).

04.

Takto připravené kotlety rozprostřete na vrstvu květáku a pokryjte je plátky předvařených brambor. Pekáček zalijte smetanou, zasypte parmezánem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia na 15 minut.

Pokud nejste fandou masa, zkuste květák zapečený se zeleninou.

Reklama

Související témata:

Načítám