Hlavní obsah

Květák zapečený se zeleninou

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Pokud se vám už okoukalo dělat pořád dokola jen květákovou polévku, smažený květák nebo „mozeček“, máme pro vás další skvělý tip na trochu netradiční, a přesto vynikající pochoutku! Zapečte si květák se zeleninou a sýrem!

Ingredience pro:
4 porce
  • muškátový květ
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g ementálu
  • 4 vejce
  • 300 ml mléka
  • 400 g sterilovaných fazolek
  • 2 papriky
  • 5 rajčat
  • 1 květák
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a uvařte ho v osolené vodě asi 5 minut skoro doměkka.

Krok 2: Zapékací misku vymažte trochou oleje, na dno položte na menší kousky pokrájený květák a na něj plátky rajčat, papriky a nakonec také slité fazolky.

Krok 3: Mléko rozmíchejte s vejci, přidejte sůl, pepř a muškátový květ a zeleninu v misce zalejte. Kdo má rád, může povrch posypat ještě trochou strouhaného ementálu.

Krok 4: Misku zakryjte alobalem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Pak alobal sundejte a pečte ještě asi 25 minut dozlatova. Podávat ho můžete s bramborami nebo jen tak.

Pokud zapečený květák se zeleninou rádi, zkuste zeleninový nákyp se sýrovým dipem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek