Hlavní obsah

Větší prsa? Šetrně a bez silikonu!

Foto: shutterstock.com

Nová metoda výplně prsou je daleko šetrnějšíFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která žena by se sebou byla naprosto spokojená, že? Toužíte-li po větších vnadách, dnes už máte na výběr. Buď „zastaralou“ metodu pomocí silikonových implantátů, nebo šetrnější novinku – výplň gelem Macrolane. Jeho výhody? Organismus tolik nezatěžuje a nezanechává jizvy!

Článek

Speciální gel Macrolane se už nějakou dobu používá k různým výplním např. rtů. Odtud pravděpodobně vznikl nápad využít jej i pro zvětšení a tvarování prsních partií. Je vyroben na bázi kyseliny hyaluronové (tvoří ho 98 % vody a 2 % kyseliny hyaluronové), která je zcela vstřebatelná a zároveň patří mezi důležité součásti kůže.

Nová metoda řeší problém žen, které potřebují nebo touží po drobné korekci v oblasti hrudníku. Uplatnění najde i u klientek, které mají jedno ňadro menší než druhé a hodí se i ke zvětšení poprsí, maximálně však o jednu velikost. Neznamená to tedy, že by silikonům kvůli této metodě odzvonilo. Ale jde o zákrok, který má mnoho výhod proti operacím s implantáty.

Proč Macrolane?

Doba je taková, že řada žen upřednostňuje šetrnější metody s možností jejich následného opakování. A přesně tohle speciální gel nabízí. Nemusíte projít celkovou anestezií, tak jako při klasické plastice. Zákrok trvá pouze necelou hodinku. Bezprostředně po něm se můžete sebrat a odejít domů nebo do práce. Samozřejmě v případě, že se živíte hlavou a nevykonáváte těžší fyzickou práci, kdy je lepší dát si pár dní pauzu a pak se vrátit, jak se říká, do zajetých kolejí. Bez převazů a následných prohlídek - čeká vás pouze čtrnáctidenní absence sportovních aktivit.

Zapomeňte na jizvy!

Kromě toho, že je zákrok pro tělo naprosto přirozený, nemusíte se obávat ani následně smiřovat s viditelnými jizvami. (Malým řezem po straně prsu se totiž zavede pod kůži kanyla, kterou se dostane gel přímo do prsních kanálků. Po operaci zůstane tedy jen nepatrná tečka.) Ale pěkně po pořádku. Vše probíhá tak, že nejprve podstoupíte podrobné vyšetření. „Potřebujeme zjistit zdravotní stav pacientky, jestli užívá léky, zda plánuje děti a kromě dalšího i co je důvodem jejího rozhodnutí a čeho by chtěla operací dosáhnout,“ říká MUDr. Andrea Musilová z Asklepionu, kde už tuto metodu úspěšně používají.

Po vstupní prohlídce se dohodnete na termínu. V den D nejprve dostanete antibiotika, a když vás odvezou na operační sál, tak vám ošetřované místo pouze lokálně umrtví. Jste tedy stále při plném vědomí, ale vlastní operaci nevidíte díky speciální sterilní roušce. „Pacientka se nemusí ničeho bát,“ ubezpečuje nás Andrea Musilová a dodává: „Injekce mohou být sice nepříjemné, ale nejsou bolestivé.“

Výsledek je patrný ihned po operaci. Občas se u některých žen objeví určité nežádoucí reakce, jako zčervenání kůže, svědění, modřiny apod. Ty ovšem podle slov odbornice velice rychle samy zmizí. Gel v těle vydrží zhruba rok, poté se vše vrátí do původního stavu, ale není problém zákrok po této době kdykoli zopakovat. Je důležité také zmínit, že s gelem jsou prsa na dotek mnohem přirozenější než při výplni silikonovými implantáty. Cena zákroku začíná na 20 000 Kč a odvíjí se od množství aplikovaného gelu.

Zkrátka s metodou Macrolane budou každá prsa krásná!

Reklama

Související témata:

Načítám