Hlavní obsah

Vévodkyně Kate: Malého prince ukázala v šatech s příběhem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už potřetí vévodkyně Kate a její muž princ William prožívají obrovské štěstí z narození potomka. A nejsou na to sami, jejich první kroky z porodnice sleduje celý svět. Ale má to ještě jeden rozměr – mírný smutek z toho, že se Williamova matka, princezna Diana, vnoučat nedožila. A tak jí Kate vzdává hold alespoň tím, co si na sebe oblékne na cestu domů.

Článek

Vévodkyně Kate (36) a princ William (35) jsou velkými zastánci tradic, královských zvyklostí a rodinných vazeb. A není to jinak ani ve chvíli, kdy vévodkyně Kate rodí a pak opouští nemocnici. Své právě narozené dítě představuje světu vždy v pečlivě promyšleném outfitu.

Nejde totiž jen o to, aby vypadala dobře a slušelo jí to, ale v jejích „poporodních“ šatech je i tak trochu smutné poselství. Svými modely vzdává hold princezně Dianě, matce prince Williama, která zemřela v roce 1997 při tragické autonehodě v Paříži.

Když se narodil George

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana (vlevo) v roce 1982 opouštěla porodnici ve volných puntíkovaných šatech, tehdy se narodil princ William. O jednatřicet let později podobný model oblékla i vévodkyně Kate (vpravo), která tehdy Williamovi porodila prvního synaFoto: Profimedia.cz

Dnes čtyřletý princ George se narodil 22. července 2013 a vévodkyně Kate opouštěla porodnici jen pár hodin poté, co přišel na svět. Když se objevila s princem Williamem a novorozeným princem Georgem, svět žasl, jak úžasně pár hodin po porodu vypadá.

Dech světu ale vyrazila i šaty, které měla na sobě. Zvolila volnější bleděmodré šaty s drobnými bílými puntíky od návrhářky Jenny Packham. Na tom by samozřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby tyhle šaty až příliš dobře nepřipomínaly model, ve kterém světu představila princezna Diana svého prvního syna, manžela Kate prince Williama. Britové i zbytek světa měli jasno – Kate tímto gestem vzdala sladký hold Dianě, která neměla to štěstí a své vnouče si nikdy nepochová.

Když se narodila Charlotte

Foto: Profimedia.cz

V krémových šatech se žlutými kvítky ukázala Kate světu novorozenou princeznu Charlotte. Model byl něžný stejně jako právě narozené miminkoFoto: Profimedia.cz

Princeznu Charlotte (2), která přišla na svět v květnu 2015, přivítala vévodkyně Kate ve smetanových šatech se žlutými kvítky. Šlo o model z dílny stejné návrhářky, i v tomto případě zůstala Kate věrná značce Jenny Packham.

Spekuluje se, že protože Diana neměla žádnou dceru, jen dva syny, zvolila Kate střihově podobný outfit jako při narození prince George, jen vzor uzpůsobila tomu, že na svět přišla princezna.

Když se narodil druhý princ

Foto: Profimedia.cz

I tentokrát poslala vévodkyně Kate (vpravo) tichou vzpomínku matce svého muže princezně Dianě (vlevo), když ukázala světu svého druhého syna v šatech podobných těm DianinýmFoto: Profimedia.cz

Včera vévodkyně přivedla na svět svého třetího potomka a druhého syna. A jen asi sedm hodin po porodu opět stála před davem lidí a novinářů a opouštěla porodnici. Opět vypadala báječně a i tentokrát vzdala hold Dianě.

Na sobě totiž měla červené šaty s bílým límečkem (opět od návrhářky Jenny Packham), které jsou velmi podobné modelu, který si oblékla Diana v roce 1984, když odcházela z porodnice v náručí s druhým synem, princem Harrym (33).

Není vévodkyně Kate vážně skvělá?

Reklama

Načítám