Hlavní obsah

Kuře po indicku

Hodnocení:
(4)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Pestrá a voňavá s ostrou chutí chilli – tak přesně chutná Indie. Že nevíte, o čem je řeč? Přece o dnešním receptu, který pochází až z dalekého Východu a je pro tuto zemi tolik typický. Pokud jste indickou kuchyni ještě neochutnali, třeba že jste jen neměli odvahu, zkuste dnešní tip. Určitě vám zachutná!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • koření tandoori masala
  • 100 g bílého jogurtu
  • mix listových salátů
  • 4 černé kořeny
  • 4 lžíce kaparů
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 125 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 4 nakládané okurky
  • citron
  • 2 bagetky
Článek

Postup

Krok 1: Den předem si připravte kuřecí řízky. Očistěte je a větší kusy rozdělte na menší, aby maso nebylo moc vysoké. Směs koření smíchejte s bílým jogurtem a maso naložte nejlépe na 24 hodin.

Foto: Petr Makovička

Krok 2: Druhý den si nejprve připravte černý kořen. Kartáčkem ho pořádně vydrhněte od hlíny a vložte do hrnce s vodou. Dejte vařit na 10 minut. Po deseti minutách vyndejte z vody a nechte vychladnout. Malým ostrým nožíkem oloupejte černou slupku a dejte kořen do vody s citronem, aby nezčernal.

Foto: Petr Makovička

Krok 3: Kostku másla nechte povolit, aby se dala dobře zpracovávat. Kyselou okurku nadrobno pokrájejte. Vše smíchejte a osolte. Můžete přidat čerstvě nasekanou petržel nebo jiné bylinky. Máslo napěchujte do formičky, třeba od cukroví nebo do malé uzavíratelné plastové mističky a nechte vychladit.

Foto: Petr Makovička
Foto: Petr Makovička

Krok 4: Salát vyperte ve vodě a nechte okapat. Cherry rajčátka a černý kořen nakrájejte a přidejte s kapary k salátu. Pokapejte citronovou šťávou, dobrým olivovým olejem, okořeňte čerstvě mletým pepřem a solí. Přidejte sekanou petržel a dejte hotový salát vychladit.

Foto: Petr Makovička

Krok 5: Maso dejte do pekáčku na 180 °C s programem grilu a pečte 20 minut.

Krok 6: Bagetky rozkrojte na poloviny a dejte rozpéct na pět minut do trouby pod gril. Na každý talíř dejte vždycky trochu salátu, jednu porci masa a rozpečenou horkou bagetku, na kterou odkrojíte plátek másla. Přeji dobrou chuť!

ynezorPumanzeSaNyknalC