Hlavní obsah

Poslechněte si Báru Nesvadbovou!

Foto: 2media.cz

Hlas hrdinky Karly patří Taťáně VilhelmovéFoto: 2media.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co mají společného herečky Dana Morávková a Taťána Vilhelmová s novinářkou a spisovatelkou Bárou Nesvadbovou? Ženskou! Jedná se o jistou Karlu, matku dvou dětí, jejíž příběh s názvem Pohádkář, který před lety spisovatelka napsala, letos obě herečky přenesly do zvukové podoby. Příběh Pohádkář se sexy Taťánou v roli Karly a ráznou Danou jako její sokyní vychází 10. února.

Článek

Ano, samozřejmě, nejnovější knihou Barbary Nesvadbové, která mimo jiné nedávno oslavila své pětatřicáté narozeniny, jsou Brusinky – tedy sbírka povídek a fejetonů. ( O Brusinkách si více přečtěte ZDE!) Nicméně kvalitních knih, ke kterým se ženy rády vracejí v dobách krize (a to nejen ekonomické, ale především partnerské), má na svém kontě samozřejmě víc.

Po úspěšné prvotině Řízkaři následovaly zfilmovaný Bestiář a povídky Život nanečisto. Čtvrtým dílem Báry Nesvadbové byl Pohádkář, který se 10. února vrací na pulty knihkupců. Ne však v pevné vazbě, Pohádkář je totiž zabalen spíše do poutavých hlasů dvou známých českých hereček – Dany Morávkové a Taťány Vilhelmové. „Táňa je nesmírně sexy, má strašně zajímavý, nezaměnitelný hlas a může dobře ztvárňovat i mírně divnou holku. A Dana? Ta je prostě ztělesněním paní Dokonalé,“ vysvětluje výběr hereček Bára.

A o jaké mírně divné holce to vlastně mluví? No přece o novinářce Karle, která už vystupovala v dřívějších příbězích autorky. Jenže v této story je Karla už dospělejší, s dvěma dětmi na svém mateřském kontě. A přestože je vyzrálejší, slepě se zamiluje do jednoho pohádkáře – Máry. Její láska je nebezpečně ženská a slepá – odmítá vidět jeho chyby a sama sobě přiznat, že Mára přece jen nebude tím nejideálnějším a hlavně nejvěrnějším partnerem pro život. I přes témata, kterých se Bára bez bázně dotýká (jako závist či smrt blízké osoby), nechybí v její audioknize vtip a pro ni tak charakteristický životní odstup.

Tak co, necháte si od Táni a Dany po večerech vyprávět, jakými pohádkami nás muži krmí (nejen) před spaním?

Načítám