Hlavní obsah

Vychutnejte si jídlo venku

Foto: Möbelix

Nedělejte rozdíl mezi vnitřní a venkovní tabulí. Vychutnejte si své jídlo i na balkoně s gráciíFoto: Möbelix

Nikde jinde nechutná tak jako na čerstvém vzduchu. Užijte si své oblíbené i netradiční pokrmy venku, ať už uděláte jen pár kroků na zahradu, nebo se vydáte do přírody.

Článek

Hostiny pod širým nebem mají své kouzlo. Pokud máte balkon, terasu či zahradu, vychutnejte si menu naservírované se stylem hezky u zahradního stolu. Nemáte-li nic z toho, nezoufejte. Sbalte deku, pár sendvičů a vyrazte do parku nebo na louku. Zážitek nebude o nic menší – stačí vše jen pečlivě naplánovat. Pokud hledáte tipy, jaké pokrmy a nápoje připravit, možná se inspirujete některým salátem, limonádou nebo pečivem z těchto receptů.

Foto: Möbelix

Každý den se najde důvod pro letní party, nemyslíte? Kulatý gril Grillmax 3, 2990 KčFoto: Möbelix

Zahradní party s grilováním

Co by to bylo za léto bez pořádného grilování? Pokud nemáte ještě svůj gril, zvažte nákup menšího, nebo dokonce přenosného kulového grilu – budete ho moci vzít i s sebou na dovolenou. Kromě klasického jídelního stolu na terasu si pořiďte třeba ještě pojízdný kuchyňský stolek s policemi, který bude sloužit jako pracovní a odkládací plocha pro šéfa grilu nebo švédský stůl pro hodující.

Foto: Möbelix

Extra plocha pro odkládání nádobí nebo krájení zeleniny se vždy hodí. Servírovací vozík Mirja, 3390 KčFoto: Möbelix

Nezapomínejte, že výsledná atmosféra je především o detailech. Rozvěste na terase nebo zahradě světelné řetězy, zapalte oheň v přenosném ohništi a pusťte hudbu z bezdrátových reproduktorů.

Náš tip: Chcete dotáhnout svůj večírek k dokonalosti? Zvolte si určité téma a přizpůsobte mu ladění celé akce, například pomocí textilních doplňků, prostírání, nádobí nebo dekorací.

Foto: Möbelix

Při aranžování svého piknikového „ležení“ se nebojte použít kromě deky třeba i jutový koberec. Pikniková deka Sunny, 349 KčFoto: Möbelix

Romantický piknik

Základem je pikniková deka se spodní vrstvou z nepromokavého materiálu. V teplých letních měsících si své dobroty zabalte do termotašky, případně přepravujte alespoň nápoje v termosce. Hodit se může i lehký příbor z plastu nebo bambusu, který se dá použít opakovaně.

Foto: Möbelix

Prostornou tašku s termofunkcí oceníte nejen na pikniku, ale třeba i během své dovolené. Chladicí taška Nick, 189 KčFoto: Möbelix

Pokud cestujete autem, neváhejte a přibalte pár podsedáků, díky nimž budete mít na dece větší pohodlí. V takovém případě se jistě najde i místo na lucernu, pár svíček a také pléd, do kterého se zabalíte, když padne večerní chlad. Chcete-li si zavzpomínat na dětství nebo protáhnout odpolední piknik až do noci, vezměte s sebou dek více a vytvořte si z nich improvizovaný stan.

Náš tip: Aby se vám nekácely sklenice a nerozlévaly nápoje, vyzrajte na nerovný povrch terénu pomocí dřevěných prkének. Zvýší kulturu „stolování“ a navíc vypadají šik.

Reklama

Načítám