Hlavní obsah

Móda: Vychytávky pro zahřátí

Foto: Atelier Donát

I barvy vás dokážou zahřátFoto: Atelier Donát

Reklama

Také je vám zima? Pokud nosíte studené barvy, tak se není čemu divit. Ano, nejen oblečení, ale i jeho barvy hřejí! A tak, nechte si poradit, co si vzít na sebe, abyste se v třeskuté zimě cítila jako pod peřinou.

Článek

Po jakých barvách sáhnout

Právě výběr teplých odstínů barev, tj. červené, hnědé, oranžové, žluté, zelené vytváří pocit hřejivého pohodlí, energie a radosti. A tak tyto barvy zahřejí nejen tělo, ale i duši. Teple působí i syté odstíny barev bez nádechu modré, tj. šedivá, černá, meruňková. Nemusíte mít obavu, že zcela zlikvidujete barevnou typologii. Jarní a podzimní typ to má bez problémů, tomu teplé odstíny sluší. Ale i zimní a letní typ (studené odstíny barev, tj. citronově žlutá, lomená bílá, bleděmodrá, světle růžová, světle tyrkysová apod. - barvy které působí tlumeně a sepraně)může být bez obav, stačí, když studený odstín bude v blízkosti obličeje a teplé barvy například na sukni, svetříku s hlubokým výstřihem, punčochách či rukávníku. Ale vždy dbejte na symbiózu barev.

Na materiálu záleží

Nejvhodnějším oblečením pro zimní období jsou bezesporu pleteniny. Vybírejte zejména vlněné, mohérové, tvídové materiály, kožešiny a to i umělé (kožešinové imitace). Pletené svetříky, kardigany i různá ponča jsou velmi módní, tuto zimu i v prodloužené délce, takže zakryjí i věčně odkryté bříško a záda. Zahřeje vás i vrstvení oblečení, dbejte na to, aby nejspodnější vrstva, tu co máte přímo na těle, byla z bavlny, nikoli ze syntetického nebo transparentního materiálu, který je obvykle chladivý (tj. satén, mušelín, hedvábí, šifon nebrat).

Foto: Ann Christine

Oblečení vybírejte i podle materiáluFoto: Ann Christine

Kabát je IN

Velký boom v letošní zimě zažívají kabáty, které zahřejí víc než bundičky do pasu. Ostudu neuděláte v klasickém flaušáku z minulých období. Ale nejvíc IN jsou kabáty s mohutnými límci, nabíranými rukávy a dolními lemy, zkrácenými rukávy s výraznými manžetami, nebo pláště patchworkového vzhledu – ať barvou nebo materiálem. Módní jsou rovné, áčkové a rozvolněné střihy. Investujte do kvalitnějších materiálů, déle vydrží. Doporučujeme odlehčenou vlnu, kašmír, tvíd. Délku kabátu vybírejte podle výšky postavy, módní jsou ty těsně pod zadeček, ale i v délce na paty.

Doplňky, které zahřejí

Chcete-li se ohřát, nemůžete vypustit šálu. Obvykle se dává kolem krku, ale může se i omotat v pase (pod bundu i kabát), aby vám nekoukal ani kousek bříška – vypadá to zajímavě a lehce se odkládá, když jste v teple a chcete, aby bříško vykouklo. Nezapomínejte na hlavu, v současné době je široká nabídka pokrývek hlavy, skutečně si vybere každý svůj slušivý model. Módní jsou barevné vlněné punčochy, stejně jako návleky, nezapomeňte si jimi ozvláštnit svůj outfit.

Už je ti teplo, děvenko?

Reklama

Související témata:

Načítám