Hlavní obsah

V bytě měli provizorní linku. Vyhráli novou v naší soutěži. A místnost prokoukla!

Foto: archiv firmy

Urbančíkovi jsou ve své nové kuchyni Livanza navýsost spokojeni a jsou rádi, že se přihlásili do naší soutěžeFoto: archiv firmy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebezpečná, provizorní a těžko ukliditelná. Tak popsali Urbančíkovi svou starou kuchyň, se kterou se přihlásili do soutěže o přestavbu za sto tisíc. Teď už vaří v novém, pojďme se na to podívat!

Článek

Připomeňme si, že manželé se do soutěže přihlásili v situaci, kdy si na úvěr ze stavebního spoření koupili vlastní byt.

„Vybavovali jsme zbytek bytu, kuchyň potřebovala změnu nutně, ale na tu už nezbývaly peníze. Kdybychom na novou linku šetřili, trvalo by to jistě pár let, proto jsme šli do soutěže – a i proto, že jsme kuchyně sponzora soutěže znali, chodili jsme jejich kuchyně okukovat,“ vzpomíná Jan.

Jan Urbančík ve výhru moc nedoufal. „Když mi manželka řekla, že jsme se dostali mezi finalisty, nevěřil jsem. A když jsme vyhráli, byli jsme oba moc šťastní. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám poslali hlas,“ dodává Jan.

Foto: archiv

Problémem staré kuchyně byly hlavně nezavřené, tedy volně přístupné police, které se tím pádem staly pro zvídavé syny nebezpečímFoto: archiv

Lenka Urbančíková vzpomíná na chvíli, kdy k nim přišli návrháři ze sponzorské firmy Oresi a společně hledali ideální řešení nové kuchyně. „Do naší malé kuchyně jsme si vybrali bílou linku Livanza Eruka ve vysokém lesku,“ vypráví Lenka.

„Nevelká místnost má teď s bílým nábytkem moderní vzhled, působí prostorně a vzdušně. Vše se nám sem vešlo. Máme dost úložných prostor, pracovní místo na desce, a dokonce myčku a vestavěnou mikrovlnku. Tu jsme měli dříve položenou na kuchyňské desce. Nebylo tu k hnutí. Pod mikrovlnkou je zabudovaná horkovzdušná trouba. Jako první jídlo jsem v ní připravila kuře a bábovku,“ směje se nadšená výherkyně.

Foto: archiv

Pohled na starou kuchyň plnou nástrah a nedokonalostí je už jen vzpomínkou – a Urbančíkovi nelitují, že se s ní museli rozloučitFoto: archiv

Výběr spotřebičů

„Když jsme vybírali spotřebiče, zaměřili jsme se hlavně na spotřebu. Vše máme v úsporné třídě A ++. Překvapilo mě, že třeba myčka spotřebuje pouze 11 litrů vody,“ říká s nadšením Jan.

Lenka ho doplňuje: „Nechtěla jsem nerezovou digestoř. Vybrali jsme si model s černým sklem Vertical Evo od značky Franke. Má tukový filtr a oproti naší staré digestoři je mnohem výkonnější. Černá je také plynová deska a dřez. U něj jsem dala přednost menší okapové ploše, abych měla více pracovního místa.“

Foto: archiv firmy

O čistý vzduch bez vůní a pachů se v nové kuchyni postará digestoř s černým sklem Vertical Evo od značky FrankeFoto: archiv firmy

Slova odborníků

„Ve studiu jsme výhercům představili paletu možností, které kuchyně nabízejí – překvapil je široký výběr modulů, povrchů a barevných provedení. Klientům vždy s výběrem pomůžeme, navrhneme jim co nejlepší řešení pro jejich konkrétní situaci,“ vysvětluje Dalibor Šlachta z ostravského studia sponzorské firmy.

Výherci získali navíc skleněnou desku místo obkladaček. Lenka si vybrala fialovou barvu, která se opakuje na doplňcích v bytě.

Foto: archiv firmy

Do rozpočtu se vešly také vestavná mikrovlnná a horkovzdušná trouba od značky IndesitFoto: archiv firmy

„Sklo je elegantní a hygienické, protože nemá spáry, stačí je setřít utěrkou z mikrovlákna nebo použít prostředek na čištění oken. Spolu s kuchyněmi značky Livanza tak přinášejí svým majitelům vysoký uživatelský komfort“, upozorňuje Dušan Všelicha, ředitel marketingu Oresi.

„Celoskleněný obklad se vyrábí z kaleného bezpečnostního skla odolného vůči nárazům do plochy i mechanickému oděru. Rozbití obkladu je takřka nemožné, pokud by se to přece jen stalo – třeba silným nárazem do rohu skla – střepy nejsou ostré, protože jsou tupoúhlé,“ vysvětluje Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P.

Foto: archiv firmy

Skleněný panel ještě zdůrazní noblesu kuchyně Livanza, navíc je i velmi praktický na údržbuFoto: archiv firmy

Jsme velmi rádi, že právě naše soutěž změnila k lepšímu život mladé rodiny, která si novou kuchyň rozhodně zasloužila!

Reklama

Načítám