Hlavní obsah

Vyložili jsme karty na duben! Co čeká vaše znamení?

Foto: Thinkstock

Co vás čeká v dubnu podle tarotu?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předáváme vzkaz karet na duben a nezapomínáme ani na zahrádkáře. Ačkoli jde o proměnlivý měsíc, pro většinu z vás hlásí karty stabilitu a štěstí, nebo alespoň způsob, jak si obojí zajistit. A co dalšího?

Článek

Až do 15. 4. Měsíc dorůstá, sejte, sázejte, co plodí nad zemí, přesazujte, roubujte. Patnáctého je úplněk, proto na zahradě nic nedělejte, po úplňku sázejte jen to, co nese úrodu pod zemí, ničte škůdce, prořezávejte stromy, a to do 29. dubna, kdy je novoluní. Tento den využijte jen k ořezání rostlin, kterým se nedaří, a pak už začne Měsíc zase přibývat.

A co dalšího předpovídají taroty na měsíc duben?

Beran (21. 3.–20. 4.) 8 holí – Milenci – 6 pentaklů

Stoupáte stále výš. Čekají vás příznivé novinky i rychlé obraty v soukromém i pracovním životě. Nejednejte překotně, nežárlete, netrapte se pochybnostmi, výčitkami. Je nový den. Kdo něco začne, má příležitost dosáhnout cíle rychleji, než si myslí. Budete-li na pomyslném rozcestí, kudy a jak dál, rozhodujte se srdcem, to platí i pro výběr nových kolegů. Nezadané může potkat velká láska, zadaní budou šťastní. Krize budou překonány, všechny zkušenosti vás posílily.

Býk (21. 4.–21. 5.) Král pohárů – Věž – 10 holí

Budete překypovat city. Víc než kdy jindy vás k cíli dovedou právě city a vlastní představivost. S empatií to nepřehánějte, laskavost a pomoc druhému má své meze, za ní to zavání přehnanou sebejistotou, utkvělými představami, fanatismem. Stalo by se to, že ze vztahu nebo projektu zbudou jen trosky. Bolí to, ale aby mohlo vzniknout nové, musí se staré zbořit. Nechtějte dělat všechno sami, zabřednete do perfekcionalismu a roboty.

Foto: Thinkstock

Býci, pozor, fanatismus může vést až k rozbití vztahuFoto: Thinkstock

Blíženec (22. 5.–21. 6.) 4 pentaklů – Princezna holí – 6 holí

Vaše chování bylo někdy křečovité, protože jste ze strachu přehnaně lpěli na domnělých jistotách. Uvědomte si svoje silné stránky, klidně si je vyjmenujte, pomůže to. Přidejte si k tomu pojmenování toho, čeho chcete dosáhnout. To, k čemu se chystáte, uskutečněte. V pomyslné automobilové zácpě jste se právě ocitli v pruhu, kde můžete předjíždět. Čeká na vás úspěch, popularita, vyřešení vztahových záležitostí a dobré zprávy.

Rak (22. 6.–22. 7.) 8 pohárů – 7 pentaklů – Slunce

Je na čase se rozpomenout na sebe, jasně se ohradit a říci „ne“. Váhání, rezignace, strach z neúspěchu, další stagnace by vás jen stahovaly dolů. Pravda, někteří z vás odejdou z nevyhovujícího vztahu, ale již je čas. Zjistíte, že všechno je vlastně jednoduché a naplnění vašich přání je možné teď a tady. Správní partneři se najdou, o to všechno se vám stará Slunce. Po trpělivě odváděné práci vás čeká úspěch, a komu se nedařilo otěhotnět, otěhotní.

Lev (23. 7.–22. 8.) Král mečů – Královna pohárů – 10 pentaklů

Teorie odložte, vytyčte si cíle a jednejte. Kde si nejste jisti, poraďte se s odborníkem. Pro své plány dokážete strhnout i druhé, budete argumentovat s šarmem sobě vlastním, chytře a logicky. Uvědomte si, že vaše city jsou krásné. Dejte je najevo. Každý to nepřijme, ale zbavíte se náladovosti, rozkvetete vnitřní krásou a tu nepůjde přehlédnout ani těm, kdo s vámi nesouzní. Čekejte vztah, po kterém dávno toužíte.

Foto: Thinkstock

Dobrá zpráva pro všechny Lvy, možná se dočkáte vztahu, po kterém toužíteFoto: Thinkstock

Panna (23. 8.–22. 9.) Princezna pentaklů – Eso pohárů – Vůz

Do vašeho života vstoupí něco nového. Může jít o lukrativní nabídku, seriózní návrh, setkání. V každém případě se karta obrací, začnete nabývat sílu, obnovovat harmonii těla i ducha, něco jako znovuzrození. Osud se k vám na chvíli otočil zády, ale již je při vás a vy dovolte kráse, aby vstoupila do vašeho života. Snáze pak zvládnete změny, které vás čekají. Může jít o stěhování, přestavby, zaměstnání, vztahy, vše ale bude k vašemu prospěchu.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Síla – Královna pentaklů – 10 pentaklů

Čeká vás „nadupaný“ měsíc. Zastaralé morální zábrany, úzkosti, vše zmizí, pocítíte ohromný příval vitality, nebraňte se, vychutnejte, prožijte. Porozumíte tak i svým stinným stránkám a budete je schopni přijmout a zařadit tam, kam správně patří. Pochopíte, co je bohatství a co zlatá klec. Bude se vám to hodit, čeká vás nějaký velký obnos peněz, dobré obchody. Nezadaní mají velkou příležitost potkat toho pravého, ve vztazích bude vládnout štěstí.

Štír (24. 10.–22. 11.) 9 holí – 9 mečů – 8 pentaklů

Připravte se na začátek nějaké dlouhodobé slibné práce. Předem nic nevzdávejte, kde je potřeba, tam se upřímně omluvte a pochybnosti o sobě potlačte hned, jak vystrčí růžky. V práci a ve vztazích jako by mnozí z vás měli ochranný krunýř, cítili jste se ohroženi i tam, kde nic nehrozí. Nezavírejte si zbytečně dveře, neuzavírejte se, stačí, když se budete držet v pozadí. Slibné začátky vás čekají i ve vztazích. Jak stávajících, kde to skřípalo, tak v nových.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 4 pohárů – Princ holí – 9 pentaklů

Sem tam vás přepadá apatie, rozmrzelost, snadno vám někdo zkazí náladu, někoho až krize, jaká bývá ve středním věku. Mějte však oči dokořán, je tu příležitost, tak ať ji „neprospíte“. Temperamentu máte dost, udělejte si pěkný akční den, čistě podle sebe, zbavíte se napětí. Pocítíte-li vášeň k partnerovi, neřekne ne. O to lépe využijete obrat, náhlé zlepšení, šťastné setkání, radostné překvapení a zisk.

Foto: Thinkstock

Střelci, neprospěte vhodnou příležitost, nepropadejte letargiiFoto: Thinkstock

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Princezna mečů – Mírnost – 2 pentaklů

Život je změna a těm vy tentokrát neuniknete a polepšíte si. Do chmur vám vstupuje jas. Někdy nechcete udělat to či ono, jen zkontrolujte, aby „vzpurnost“ pramenila z dobrého, co máte uvnitř sebe. Rebelie má být konstruktivní a tvořivá. Zvítězíte nad náladami, sem tam zboříte po cestě rádoby svaté oltáře, ale pod sutí neuvíznete, naopak, najdete uzdravení, pravou míru, radost z práce, souzvuk ve vztahu a na nezadané čeká milé setkání.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Kolo štěstí – Spravedlnost – Princezna pohárů

V dubnu budete pracovat na svém štěstí, osudu. Nebraňte se změnám, mají svůj důvod. Nepoddávejte se pocitům bezmoci. Ten, kdo cítí rutinu v práci, pro toho je to předzvěst změny. Kdo je emočně omezován, třeba jen vlastní žárlivostí, osvobodí se. Pečlivě čtěte a schovávejte (najděte) smlouvy, střízlivé, věcné zvažování čehokoli se vám vyplatí. Mnozí uzavřou sňatek, potkají osudovou lásku nebo někoho, kdo bude mít vliv na jeho osud.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Mág – 7 holí – 8 mečů

Nepodceňujte odpor, nepřejícnost a závist druhých. Někdo může zkoušet, co vydržíte. Stačí energicky a důsledně obhajovat svoje stanovisko. Svévolně hádky nevyvolávejte, ale buďte ve střehu a bude-li to na místě, hned jednejte. Na pocity bezbrannosti, rozumu za každou cenu, například při ohrožení vztahu třetí osobou, zapomeňte. Dokážete, a to ve všem, že máte převahu a zvládnete i přesilu. Pomáhá vám mág, a především v komunikaci vás nikdo nepřekoná.

Přejeme vám slunečný duben po všech stránkách!

Načítám