Hlavní obsah

Vyplatí se být hysterkou?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hysterické ženy dokáží život znepříjemnitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Řekl vám už někdo, že jste hysterka? A víte, co si pod pojmem hysterie máte představit? Nejde zdaleka pouze o často používanou nadávku. Ženy s touto poruchou osobnosti skutečně existují. A jak je poznáte? A co jim vlastně takové chování přináší?

Článek

Hysterických žen běhá po světě mnoho. Jistě i vy byste ve svém okolí nějakou skutečnou hysterku našla. Hysterku v pravém slova smyslu. Na první pohled by se dokonce mohlo zdát, že takové hysterické ženě můžete i závidět.

Jsou krásné a poctivé

Většinou se totiž jedná o ženy, které umějí dobře pečovat o svůj zevnějšek, rády se líčí a mají vytříbený vkus, i pokud jde o oblečení. Nebojí se ani odvážnějších modelů a své přednosti umějí patřičně prodat. Není proto divu, že si takovouto ženu muž snadno oblíbí. Navíc okolo hysterky věčně krouží pomyslné hejno dalších nápadníků a obdivovatelů, které ona tak trochu nechává ve falešné naději. Přece jenom si umí dobře spočítat, že třeba někoho z nich bude ještě někdy potřebovat.

Pokud jde o charakter, kterým se hysterka prezentuje, mohou být nápadníci také nadmíru spokojeni. Většinou totiž taková žena zanechává dojem hodné a velmi slušně vychované holky, pro kterou jsou mravní hodnoty jednou z nejdůležitějších součástí života. Hysterka často mluví i o tom, jak by sama nikomu neublížila, jak je upřímná a jak to s každým myslí dobře.

Všímej si mě, nebo se zabiju!

Ačkoli se to všechno může zdát jako velká chvála a i vy máte možná nyní dojem, že takováto žena je asi ideálem, opak je pravdou. „Jakmile opadne partnerův zájem, začne mu provádět doslova peklo. Pokud neběhá celý den kolem ní a věnuje se třeba přátelům, svým zájmům nebo práci, dokáže donekonečna brečet, žadonit a loudit jeho pozornost. Pokud se náhodou poblíž objeví nějaká jiná žena, ve které by mohla vidět konkurenci, nebojí se ani přistoupit k vyhrožování sebevraždou. Hysterka je totiž schopna používat téměř jakoukoli metodu k tomu, aby dosáhla svého," popisuje hysterické chování psycholog Vojtěch Benda. A hned také dodává, že hysterky jsou rády středem pozornosti.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hysterky svoje partnery citově vydírajíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

„Pokud si jí ve společnosti nikdo nevšímá, je schopna udělat cokoli, aby tomu tak nebylo. Častou metodou je odchod nebo to, že se hysterka náhle ze společnosti vytratí a nechá se hledat," říká Benda. A je třeba uznat i to, že její partner na podobnou hru velmi často přistoupí. A tím pádem se stává její hračkou. A těžko, opravdu velmi těžko se pak s takovou ženou rozchází.

Nedokáže být šťastná

Možná se vám teď zdá, že na tom přece jenom tak špatně hysterky nejsou. Dosáhnou zpravidla svého. To ano, ale na druhou stranu hysterická žena nedokáže být nikdy skutečně šťastná. To je podstata jejího trápení. „Důvod, proč se žena stává hysterkou, bývá většinou v nešťastném dětství. Pochopitelně že se s těmito stavy dá bojovat, ale je to na dlouhou psychologickou léčbu," uzavírá Benda.

Takže pokud se ptáte, zda by se vyplatilo být takovou ženou, věřte, že ne. Na první pohled jim možná máte co závidět. Ve skutečnosti jsou to ale nešťastnice.

Znáte ze svého okolí nějakou skutečnou hysterku? Setkala jste se s projevy hysterie? Popište nám své zážitky na info@prozeny.cz

Reklama

Načítám