Hlavní obsah

Vyplatí se vám návštěva kosmetičky?

Foto: David Agner

Kosmetička vám může s mnoha věci pomociFoto: David Agner

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbytečné vyhazování peněz, nebo cesta k dokonalé pokožce? Jestli stále dumáte nad tím, zda se vám vyplatí svěřit se do péče kosmetičky, zbavíme vás posledních pochybností. Moderní technologie a vysoce koncentrované látky v salonní kosmetice totiž dodají pleti daleko více, než je v pohodlí domova vůbec možné.

Článek

„V salonech se sice používají stejné látky, jako v běžné kosmetice, ale za to v mnohem silnějších koncentracích. Jejich účinek je tak mnohem výraznější,“ vysvětluje na začátek zakladatelka značky Ryor, ing. Eva Štěpánková. Doslova zázraky udělají také různá přístrojová ošetření. Díky technologii je tak možné zvýšit hydrataci pokožky, urychlit její regeneraci nebo do ní dostat všechny účinné látky hlouběji. Zjednodušeně by se dalo říct, že běžná kosmetika funguje především na povrchu pleti, zatímco například světlená terapie červeným světlem, o které se dozvíte níže, zpevňuje a regeneruje pokožku zevnitř. Na kosmetice si navíc skvěle odpočinete, u takové masáže obličeje budete určitě vrnět blahem!

Jak probíhá ošetření v salonu Ryor? Podívejte se na naše video s ing. Evou Štěpánkovou!

Proklepněte si salon, do kterého se chystáte!

Než se svěříte do rukou kosmetičky, podívejte se na webové stránky salonu a vysledujte, co všechno a za jakou cenu vám vlastně nabízejí. Určitě si zjistěte i to, s jakou značkou kosmetiky pracují. Jak říká Eva Štěpánková, v kosmetice panuje jeden velký mýtus, že čím dražší kosmetika je, tím je také účinnější. To přitom nemusí být vůbec pravda. Poptejte se proto na zkušenosti kamarádek, známých a projeďte také internetové recenze.

Jak často na kosmetiku chodit?

Jak často byste měla na kosmetické „rande“ chodit? Záleží, jak velký problém s pletí máte. U akné je například dobré zpočátku docházet i jednou až dvakrát týdně, s prvními úspěchy se ale interval mezi jednotlivými návštěvami prodlužuje. Pokud jak se říká, vyloženě „nehoří“, postačí vám zajít na kosmetiku jednou měsíčně. Pokud si vyberete cenově dostupný salon, určitě vás jeho návštěva nezruinuje.

Foto: David Agner

Na kosmetiku byste měla přijít minimálně jednou měsíčněFoto: David Agner

Jdete poprvé?

Jak by mělo vypadat první ošetření v salonu? Kosmetička by měla nejprve zhodnotit stav a typ vaší pleti, vy byste jí měla na oplátku říci, co od ní očekáváte. Jestli chcete jen standardní ošetření spojené s masáží, jestli vás má zbavit černých teček nebo třeba nežádoucích chloupků.

Černé tečky? Zkuste špachtli!

Trpíte na černé tečky? Zkušená kosmetička vám určitě dokáže pomoci. Na černé tečky je geniální takzvaná ultrazvuková špachtle neboli skin scrubber. S tou vám kosmetička přejíždí po pleti a jakoby „shrnuje“ veškeré černé tečky a nečistoty. Je to rychlé, a navíc bezbolestné. Pak už se jen nanesou přípravky na zklidnění pleti.

Foto: David Agner

Modré LED světlo vám pomůže v boji s aknéFoto: David Agner

Na akné si musíte posvítit!

V případě akné má ošetření v salonu velký smysl. Doma totiž zvládnete jen povrchové čištění pleti. Jak se v případě akné postupuje v salonu Ryor? Začíná se hloubkovým čištěním a ošetřením ultrazvukovou špachtlí. Poté si na vás kosmetička pěkně posvítí modrým LED světlem, které ničí bakterie, zodpovědné za tvorbu akné. Na závěr se ještě přesunete pod světlo červené, díky kterému se pokožka rychleji regeneruje a hojí. Výsledky jsou viditelné už po prvním ošetření, po deseti až dvanácti týdnech by se vaše pokožka měla zlepšit až o 60 %.

Na vrásky platí červená!

A co dokážou v salonu provést vráskám? K jejich likvidaci se používá kolagenový gel na vrásky, který obsahuje sám o sobě vysoké koncentrace účinných látek, a co teprve, když se na pleť spolu s ním dostane červené LED světlo! Látky proniknou hlouběji do pokožky a efekt je tak viditelnější! Při ošetření se také využívají anti-aging masky – s kaviárem, kolagenem nebo s ASC III. To je látka, která je zodpovědná za tvorbu nového kolagenu uvnitř pokožky. S touto látkou si potom můžete pořídit i aktivní krém s ASC III na domácí použití.

Foto: David Agner

Červené LED světlo umožní látkám proniknout hlouběji do pokožkyFoto: David Agner

A co údržba?

Samozřejmě si nemůžete myslet, že když budete chodit poctivě do salonu, můžete domácí péči šidit. Když odcházíte ze salonu, je vaše pleť opravdu v lepší kondici, vy se ale musíte postarat o to, aby taková zůstala. Přečtěte si článek Jak na správné čištění pleti? a podle potřeby potom Zatočte s akné jednou provždy! nebo Vyhlaste vráskám válku!

Více na www.ryor.cz

Reklama

Související témata:

Načítám