Hlavní obsah

Vyvrcholení bez dotyku? Je to možné!

Foto: Thinkstock

Lze orgasmu dosáhnout i bez dotyků?Foto: Thinkstock

Reklama

Rukou, pusou, pánským přirozením, vibrátorem… To je pořád řečí okolo toho, jak a čím lze dosáhnout vyvrcholení. Vyjmenované způsoby všichni známe, ale víte, že se dá slastný vrchol pokořit pouhou myšlenkou? Silně vzrušivé ženy by mohly vyprávět!

Článek

Osmašedesátiletý americký neurofyziolog Barry Komisaruk z Rutgers University v Newarku zkoumal ženský orgasmus, a to o dost originálněji než jeho předchůdci, kteří se omezili pouze na dotazníky. Tenhle chlapík totiž vsadil na výzkum uskutečněný přímo v laboratoři. A udělal dobře. Jeho touha po odpovědích přinesla ovoce. Mimo jiné se sám (a na vlastní oči) přesvědčil o tom, že orgasmu se dá dosáhnout pouze prostřednictvím myšlenek čili bez dotyku. Ale nepředbíhejme.

Viděl 200 vyvrcholení a je chytřejší

„Chceme najít způsob, jak zvýšit potěšení lidí ze života,“ komentoval svůj výzkum vědec. Pro své bádání vybral dobrovolnice, které se uvolily v laboratoři masturbovat. Zatímco byly ženy v sexuálním rauši, sledoval za pomoci magnetické rezonance aktivitu jejich mozku. Byl svědkem víc než dvou stovek vyvrcholení, sledoval kolísání hormonů a přišel s objevem, že orgasmus přirozeně blokuje bolest, kterou dokáže zmenšit až o 50 procent. „Velké óčko“ také zvyšuje ženskou citlivost na dotyk, což asi samy víte nejlíp v momentě, když vás chce hned po akci milenec pohladit. Že ale k jeho realizaci stačí pouhé myšlenky, už je nejspíš tabu…

Orgasmus v myšlence: Erotická sci-fi?

Pro badatele byl jeden případ ze všech přinejmenším inspirující a zajímavý. Jistá účastnice výzkumu měla orgasmus bez přímé stimulace některé z erotogenních zón. „Nevím, jak se to stalo, prostě se to stalo,“ poznamenala dotyčná později. Co na to jistý pan Wise, spolupracovník vědce Komisaruka? „Naše mysl je mnohem silnější, než si dokážeme představit,“ nechal se na to konto slyšet.

Foto: Thinkstock

Orgasmus stimulovaný pouhou myšlenkou je záhadouFoto: Thinkstock

Když odloučení pomůže k objevu

To, že mluví pravdu, ostatně potvrzují příběhy žen, které vyvrcholení vyvolané myslí prožily. „Mně se to stalo, když se přítel vrátil domů po delší služební cestě,“ zahajuje své vyprávění čtenářka s přezdívkou Sid. „Jen jsme se tak něžně líbali. Byli jsme nazí a nadržení, ale vůbec jsme se navzájem nedotýkali tam dole. Já jsem byla tak vzrušená, a tak jsem po něm toužila, že jsem se opravdu udělala. Takže říkám: Ano, jde to!“ Žádné překvapení pro odborníky…

Bez mužů můžete. Stačí mít kreativní hlavu!

„Orgasmu se dá samozřejmě dosáhnout i bez přímé stimulace, či dokonce vůbec bez dotyku,“ přitakává český sexuolog Luděk Daneš. „Některým stačí představit si svého milého, případně nějakého sexy idola, a orgasmus je na světě.“ Má to však svůj háček. „Musí to být dobře vzrušivá žena s bujnou fantazií. Takových je ale málo,“ vysvětluje Daneš. „Spíše znám případy žen, které se vzruší při stimulaci prsou, škrábání na zádech, za uchem…“ Ovšem pozor! Bezdotykový orgasmus se podle sexuologa může u některých žen objevit během erotických snů nebo fantazií. (Mimochodem, už ani při orálním sexu muže nepotřebujete.)

Orgasmus přichází i ve spánku

Zdá se vám to jako utopie? Myslíte, že nepatříte mezi ony šťastné ženy, kterým se něco takového podaří? Omyl! K orgasmu ve spánku máte blíž, než si myslíte, neboť ve spaní je žena schopná maximálního uvolnění, během něhož se soustředí pouze na svůj cíl: mít se skvěle a užít si. To opět potvrzuje starou známou pravdu, že nejdůležitější a největší erotogenní zónou lidského těla je mozek. Jakmile ten se slastně nenaladí, tělo poslouchat nebude.

Proto hoďte starosti za hlavu, vášnivě rozjímejte nad imaginárním milováním třeba s Bradem Pittem, Clivem Owenem nebo českým Mužem roku 2011 Martinem Gardavským, pokud pro něj máte slabost. Není totiž důvodu, proč by nešlo mít orgasmus bez dotyků, a to i ve fázi bdění...

Orgastická hypńoza

Podle tantrické nauky totiž mají ženy oproti mužům značnou výhodu, neboť v sobě mají velké množství sexuální energie. Jak ji probudit? Dost se prý osvědčuje šeptání chlípných slov do ouška ženy, ale i sledování filmů se silně erotickou tematikou (i když je to v nevíře). Dalším tipem je povolání orgasmického hypnotizéra. Údajně už i jediné slovo, které na vás použije, dokáže spustit extázi. Zkusit si to můžete nanečisto zakoupením CD s orgastickou hypnózou, které využívá moderní hypnoterapie. Bohužel je zatím k dostání pouze na zahraničním trhu, takže je nutné obstarat si aspoň 20 euro a mít pevné nervy při objednávání.

Zkusíte to, nebo budete pouze sledovat jeho vyvrcholení? Více ve článku 10 druhů vyvrcholení: Který prožívá váš milenec?.

A co vy? Už jste někdy prožily bezdotykový orgasmus?

Reklama

Související témata:

Načítám