Článek
Samotné uchování potravin ve vakuu je jeden z nejlepších způsobů konzervace jídla, ale Sous-Vide jde ještě o krok dál. Potraviny teď můžete ve vakuu i vařit!
Jak se metodou Sous-Vide vaří?
Princip je velmi jednoduchý. Syrovou potravinu zavakuujete a následně vložíte do varné lázně na požadovaný čas a teplotu. Hlavní klíč tkví v udržení správné teploty, což není v domácím prostředí vůbec snadné, ale například modely Vac-Star to zvládají s přesností 0,5 °C. Dokonale připravený steak tak pro vás nebude představovat gumový problém. A pokud máte rádi křupavější povrch, nic nebrání následnému krátkodobému orestování.
Výhody vaření stylem Sous-Vide
Kromě obrovské časové úspory poskytuje vaření metodou Sous-Vide další zásadní výhodu. Díky tomu, že jsou suroviny uzavřeny v neprodyšném vakuovacím sáčku, tak je zajištěna nulová ztráta důležitých živin. Jídlo se taktéž vaří ve vlastní šťávě a vysušené kousky masa pro vás budou minulostí.
A na náročný úklid po vaření potravin můžete také zapomenout! Po připravení jídla stačí vylít vodu z vodní lázně a správně připravená večeře je na stole.
Jaké stroje jsou na trhu?
Mezi základními vakuovými stroji pro domácnosti je nejvýhodnější easyPRO s kontrolovaným vakuovým postupem. Váží 6,5 kg a má kompaktní rozměry 415 x 253 x 127 mm.
Varné lázně pro Sous-Vide vaření mají objem 9 litrů s možností předem nastavit teplotu, zatímco vylepšené provedení (označení CT) obsahuje i teplotní sondu a paměť pro 10 způsobů přípravy potravin. V nabídce najdete i ponorné vařiče jako Sous-Vide Chef II nebo Sous-Vide Chef Touch.
Na našem e-shopu najdete širokou nabídku produktů týkajících se vaření metodou Sous-Vide. Podívejte se a vyzkoušejte zdravé vaření budoucnosti na www.vac-star.cz.