Hlavní obsah

Vyzkoušejte moderní způsob vaření Sous-Vide!

Zakouřený byt po smažení řízků? Padesátiprocentní váhový úbytek potravin při vaření? Pouštění důležitých živin pánubohu do oken? Pokud vám nejsou tyto problémy cizí, tak je vaření pomocí metody Sous-Vide něco, co byste rozhodně neměli minout!

Článek

Samotné uchování potravin ve vakuu je jeden z nejlepších způsobů konzervace jídla, ale Sous-Vide jde ještě o krok dál. Potraviny teď můžete ve vakuu i vařit!

Poznejte novou dimenzi kulinářství prostřednictvím pomalého vaření ve vakuu Sous-Vide. Princip technologie vaření Sous-Vide spočívá v pomalém vaření vakuově zabalených potravin při nízké teplotě

Jak se metodou Sous-Vide vaří?

Princip je velmi jednoduchý. Syrovou potravinu zavakuujete a následně vložíte do varné lázně na požadovaný čas a teplotu. Hlavní klíč tkví v udržení správné teploty, což není v domácím prostředí vůbec snadné, ale například modely Vac-Star to zvládají s přesností 0,5 °C. Dokonale připravený steak tak pro vás nebude představovat gumový problém. A pokud máte rádi křupavější povrch, nic nebrání následnému krátkodobému orestování.

Výhody vaření stylem Sous-Vide

Kromě obrovské časové úspory poskytuje vaření metodou Sous-Vide další zásadní výhodu. Díky tomu, že jsou suroviny uzavřeny v neprodyšném vakuovacím sáčku, tak je zajištěna nulová ztráta důležitých živin. Jídlo se taktéž vaří ve vlastní šťávě a vysušené kousky masa pro vás budou minulostí.

A na náročný úklid po vaření potravin můžete také zapomenout! Po připravení jídla stačí vylít vodu z vodní lázně a správně připravená večeře je na stole.

Jaké stroje jsou na trhu?

Mezi základními vakuovými stroji pro domácnosti je nejvýhodnější easyPRO s kontrolovaným vakuovým postupem. Váží 6,5 kg a má kompaktní rozměry 415 x 253 x 127 mm.

Varné lázně pro Sous-Vide vaření mají objem 9 litrů s možností předem nastavit teplotu, zatímco vylepšené provedení (označení CT) obsahuje i teplotní sondu a paměť pro 10 způsobů přípravy potravin. V nabídce najdete i ponorné vařiče jako Sous-Vide Chef II nebo Sous-Vide Chef Touch.

Na našem e-shopu najdete širokou nabídku produktů týkajících se vaření metodou Sous-Vide. Podívejte se a vyzkoušejte zdravé vaření budoucnosti na www.vac-star.cz.

Reklama

Načítám