Hlavní obsah

Také jsem měla staršího chlapa!

Foto: shutterstock.com

Mnoho mladých dívek přitahují starší mužiFoto: shutterstock.com

Reklama

Naše čtenářky vzkazují paní Kláře, která nemůže rozdýchat, že její patnáctiletá dcera chodí s třicátníkem: Také jsme chodily se staršími muži a bylo a je to super! Také nám to zakazovali naši rodiče, ale nic tím nezískali. Co Kláře i její dceři Anetě doporučují? Dozvíte se v jejich příbězích...

Článek

Je mi 39 let a v 18 letech jsem chodila s mužem o 21 let starším. A musím říct, že i z pohledu zpět to bylo úžasné. Odešla jsem kvůli němu z domova, protože jsem bez něho nemohla být. Rodiče mne proti naší vůli dostali domů.

Ale navštěvovala jsem ho stále - vztah trval přes rok. Pak jsem si našla muže opět staršího, o 18 let. Vztah zase nevydržel, protože do nás vandrovali rodiče, a i tento měl strach, že je starší a jednou mu uteču. Já jsem si dovedla ovšem představit, že se o něho budu starat i v době jeho nemohoucnosti, že nebude pořád jen to krásné.

Nakonec mám muže o devět let staršího, a pořád myslím na ty dva a stále mne to táhne k někomu, kdo je ode mne starší tak o dvacet let. Nemůžu rodičům zapomenout, jak se tenkrát zachovali. Myslím si, že měli jít a říct svůj postoj k tomu všemu, přede mnou i před ním. V žádném případě nás zatratit, nebo se snažit o to, aby vztah skončil. Časem by nás to pustilo nebo ne. Já si ale myslím, že ne. Všichni mi tvrdili, že je normální najít si někoho úměrně věku, dlouho jsem tápala, hledala, až jsem si vzala tohoto muže staršího o devět let. Máme spolu holčičku, ale šťastná nejsem. Nechci strašit, ale mohlo by to dopadnout u vás jako u nás. Dodnes mám k rodičům odstup.

Když mi bylo patnáct, také jsem začala chodit s přítelem, kterému tehdy bylo 32 let. A můžu za sebe a i za něj říct, že nám to bezvadně funguje. Letos spolu budeme už 6 let a náš vztah není o penězích, ale jen o čisté lásce. Proto radím v každém případě nezakazovat. Naši mi to nezakazovali, i když s tím nesouhlasili. Pokud budou spolu chtít být, tak se budou scházet za zády a vznikne nedůvěra mezi vámi a dcerou. Čas ukáže, zda to má mezi nimi cenu nebo ne. Jak říkám, naši taky byli proti, ale nezakázali nám to, a jak jsou dnes šťastní, že jsme spolu a neměnili by.

Foto: shutterstock.com

Starší přítel někdy nahrazuje otceFoto: shutterstock.com

Dobrý den, paní Kláro, je mi 18 a měla jsem podobný vztah jako vaše dcera. Bylo mi 15 a nasla jsem si přítele, který byl o mnoho let starší, než je současný přítel vaší dcery. Vztah to byl tajný, řekla jsem o něm jen nejlepším kamarádkám. Rodiče by to nikdy nepochopili, brali by ho za pedofila, asi tak, jak si myslíte vy. Já jsem ale věděla, že on takový není, bylo mi s ním neskutečně krásně, rozuměli jsme si, chodili jsme spolu do kina, do bazénu, na procházky... mohla jsem se mu vypovídat s čímkoli. Byl pro mě jako druhý táta, se svým jsem moc dobrý vztah neměla. Nikdy jsem si s ním nemohla tak hezky popovídat. Ale taky se z toho nesmí dělat HALÓ. Že holka má zkažené mládí, budoucnoust... A navíc 15 let není zas tak moc velký rozdíl. Myslim, že vaše dcera časem pochopí, že ten muž není pro ni, a najde si nějakého jiného partnera, jen to chce čas. Určitě je on rozumný a nikdy by ji nevyužíval. Sice ho neznám, ale podle mě z toho, co o něm píšete, je to slušný člověk.

Být vámi, s dcerou si o tom v klidu promluvím, možná i s panem Vildou. I kdybyste jí to zakázala, myslím si, že se budou scházet dál, vaše dcera k němu už přilnula a nemůže se jen tak ze dne na den odmilovat. Mně to dělalo velký problém, sice se scházíme dál, ale už jen jako kamarádi. Přeji vám pevné nervy a ať se vám to nějak podaří vyřešit, držím pěsti!

Chcete paní Kláře také něco vzkázat? Prožily jste vztah s mužem výrazně starším, když vám bylo -náct? Pište na info@prozeny.cz nebo do diskuse pod článkem.

Reklama

Načítám