Hlavní obsah

Yves Rocher: Pro krásu žen i naší planety

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Francouzská značka rostlinné kosmetiky Yves Rocher slaví 60. výročí. V roce 1959 se zrodila jedinečná vize vytvářet kosmetické produkty bez kompromisů, které jsou dostupné všem ženám a jsou šetrné jak k pokožce, tak k naší planetě.

Článek

Krása dostupná všem, to bylo vždy pro značku Yves Rocher prioritou. Každá žena by měla mít přístup ke kráse. Ale navzdory tomu nelze slevit z určitých zásad. Ochrana přírody, přírodní ingredience a jejich účinnost budou pro Yves Rocher vždy na prvním místě. Z toho důvodu si dala značka v rámci oslav 60. výročí 60 závazků – od boje proti znečišťování planety plastovým odpadem přes podporu žen věnujících se ekologickým aktivitám po neustálé vylepšování složení výrobků, aby byly stále „zelenější“ a účinnější.

Snadno odbouratelné složení a ekologické pěstování

U výrobků Yves Rocher je zkoumána i rychlost, s jakou dochází k jejich biodegradaci. Pouze složení s nejlepšími výsledky uspějí. Zbytek zákazníkům nenabízí. V každém z produktů Yves Rocher je významný podíl složek rostlinného původu. 1100 z celkového počtu u 1400 ingrediencí je přírodního původu. Zbývajících 300 ingrediencí je používáno kvůli bezpečnosti produktů. Všechny rostlinné složky jsou pěstovány značkou v režimu ekologického zemědělství již od roku 1997, tedy dávno před tím, než to byl celosvětový trend.

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Snadno biologicky odbouratelné složení je pro Yves Rocher zásadníFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Recyklovat do nekonečna

Společnost Yves Rocher vyrazila do boje proti plastům, snaží se proto snižovat spotřebu surovin pocházejících z neobnovitelných zdrojů a upřednostňuje recyklovatelné materiály. Aktuálně obsahuje 87 % flakonů recyklovatelný plast. Díky tomu se v roce 2017 ušetřilo až 330 tun plastu! Až si půjdete pro svůj oblíbený krém na obličej, všimněte si, že jsou všechny dostupné pouze ve skleněných obalech – a to nejen pro jejich naprostou nezávadnost, ale také proto, že sklo lze recyklovat donekonečna.

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

87 % obalů Yves Rocher obsahují recyklovatelný plastFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Velké ne plastovým taškám

Spousta značek nyní přestává dávat k nákupu igelitové tašky. Yves Rocher tento krok učinil již v roce 2006, a místo igelitek nabízí recyklovatelné papírové tašky. Troufnete si odhadnout, kolik plastu se tím ušetřilo? Představte si, že až 200 tun. A nejde jen o plasty, značka je proti zbytečnému plýtvání čehokoli, a proto se rozloučila i s příbalovými letáky. Informace o produktu nyní tiskne přímo na vnitřní stranu krabiček.

Foto: Yves Rocher, s. r. o.

Značka si klade za cíl nabízet produkty, které šetří přírodu i vaši peněženkuFoto: Yves Rocher, s. r. o.

Poznejte Yves Rocher zblízka! K oslavě svého jubilea si značka připravila své ikonické produkty v limitovaném balení; virtuální procházku kolébkou značky, vesničkou La Gacilly; či hru o skvělé ceny. Oslavu s Yves Rocher si rozhodně užijete!

Reklama