Hlavní obsah

Zábaly pro krásu i zdraví

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zábaly přináší krásu i relaxaciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Chcete-li si užít zábalů do sytosti, jeďte do lázní. Můžete si zde vybírat jak z těch pro zdraví, tak i pro krásu. Obdobné zábaly jako v lázních naleznete i v kosmetických studiích nebo si je můžete dopřávat i doma.

Článek

Zábaly jsou téměř na všechno, na hubnutí, zpevňování, výživu, relaxaci, odstraňování celulitidy i s vypínacími efekty pro obličej, dekolt a prsa. Stačí se jen zaměřit, co chcete zdokonalit, a vybrat si odpovídající péči.

Mořské řasy jako lidské buňky

Nejoblíbenější jsou relaxační zábaly z mořských řas, které zlepšují prokrvení kůže a podkoží. Odplavují negativní látky, blahodárně působí na pokožku těla. Pasta z mořských řas se nanese na celé tělo, tj. od krku až ke konečkům prstů nohou. Následuje zábal do průhledné fólie a v klidu relaxujete celou hodinu. Aby byl výsledek co nejlepší, doporučuje se nejméně pět procedur. Řasy mají podobné složení jako lidské buňky, pokožku revitalizují, vyhladí, lehce tónují, mají také zeštíhlovací efekt a zbavují pokožku toxinů, tím také přispívají k redukci celulitidy. Jeden takový hodinový zábal vyjde na 1000 Kč a dopřát si ho můžete třeba Salonech GERnetic.

Ponořte se do bahna

Černé minerální bahno AHAVA má vysoce účinný vliv na pokožku. Obsahuje přírodní prostředky na odstranění starých buněk kůže a povzbuzuje její čisticí činnost. Pokožka se stává jemnější a vláčnější. Léčba černým minerálním bahnem vykazuje vynikající výsledky při léčbě lupénky, různých druhů ekzémů a revmatických nemocí. Nanést se může i na vlasy a obličej, na tělo se nejčastěji aplikuje formou obinadel namočených v bahně (kompresní bandáží), což má i redukční účinek. Bahenní zábaly nabízí Studio Life Style již od 500 Kč.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bahenní zábal přirozeně zdokonaluje kůžiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Syrovátkové orgie

Syrovátka má protizánětlivé účinky, proto je vhodná pro problematickou pleť. Dalším jejím kladem je propínací efekt, působí obdobně jako lifting. Nanést ji můžete od hlavy až k patě, prospívá i pokožce hlavy a vlasům. Obsahuje pro tělo tolik potřebné bílkoviny a minerály. Zejména ji oceníte jako zábal na krk a dekolt, propínací efekt je vidět během půlhodiny. Tato procedura, když ji budete provádět pravidelně, nahradí drahé liftingové krémy.

Kokosové panenské oleje

Vhodný zábal pro hydrataci celého těla, ale zároveň poskytuje uvolnění mysli i svalů. Vůně kokosu vás příjemně naladí a zůstane vám na pokožce celý den. Zábal můžete zakončit koupelí s živými květy a dopřát si vše můžete v Zen Asian Wellness, přijde na 1300 Kč.

Medový zábal

Med má antibakteriální, detoxikační a uvolňující účinky. V medovém zábalu plném minerálů, vitaminů B, C, D, E a flavonoidů je vaše tělo regenerováno „od hlavy až k patě". Medový zábal je ideální pro povzbuzení organismu zatíženého stresem a nezdravým životním stylem, tedy vhodný pro každého.

Zábaly si můžete provádět sama doma. Chce to jen trochu zručnosti a vymezit si prostor, abyste po skončení procedury získanou energii neztratila uklízením.

Reklama

Související témata:

Načítám